Doza de normalitate

Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Zapând, duminică, printre derby-urile fotbalistice din Europa, pentru că, la noi, FCSB nu a jucat, lotul fiind decimat de infectarea cu coronavirus, am avut surpriza să pot asculta un discurs coerent și fără echivoc pro-vaccinare al fostului internațional Ilie Dumitrescu. Fără a avea, în mod evident, pretenții de specialist, omul cu prezențe în Premier League și în La Liga spaniolă a oferit o mostră de normalitate și de bun-simț. Poate că unii vor strâmba din nas, dar, doar cu astfel de exemple palpabile ale unor personalități recunoscute, mesajul va ajunge și acolo unde mai ales politicienii, dar, din păcate, chiar și medicii nu au reușit să convingă.

Altfel, partidele continuă să-și facă ”numărul”, iar negocierile pentru formarea unui guvern cu puteri depline sunt destul de departe de a ajunge la un numitor comun. Declarațiile despre armistiții sunt doar un paravan ce ascunde faptul că orgoliile le situează, în continuare, pe poziții cam... ireconciliabile. Din toată această nebuloasă a izvorât și o hotărâre cam confuză privind restricțiile pandemice. După ce școlile private au rămas deschise, aspect care a necesitat rectificare, se pare că și mall-urile, dar și hotelurile au ”scăpat” de sub umbrela accesului controlat și este nevoie de clarificări juridice. Pentru a lămuri situația, modificările vor fi aduse, din nou, la zi, în condițiile în care iar nu s-a măsurat de două ori înainte să se taie, conform unei vechi zicale.

Îmbucurător este, însă, faptul că populația pare că a înțeles care sunt riscurile nevaccinării. În doar o săptămână, circa 436.000 de români au primit prima doză de imunizare anti-COVID. În județ, în ultimele trei zile, aproape zece mii de persoane au trecut pragurile centrelor de vaccinare, în majoritate pentru prima dată, de la debutul pandemiei. După ce au realizat, în mare parte, că imunizarea este o armă sigură în limitarea efectelor virusului, dar și încolțiți de restricțiile sanitare, românii se vaccinează într-un ritm ce redă speranțe pentru revenirea la o viață cât mai apropiată de firesc.

După o vară pierdută cu afaceri electorale interne, la mare, în aglomerații și, ce-i drept, mai puțin la golf, ar fi cazul ca și oamenii politici să ne ofere o doză de normalitate. Din păcate, pentru responsabilitate nu există vaccin.

Citit 1419 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.