Un an de pomină pentru învăţământul gălăţean

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Mai sunt câteva zile şi se încheie anul şcolar 2021-2022, unul destul de dificil, dacă avem în vedere că e cel care a adus cel mai puternic val al pandemiei, dar şi mult-aşteptata revenire la normal, cu reluarea cursurilor, examenelor şi concursurilor cu prezenţă fizică. Se pare că elevilor gălăţeni le-a lipsit această normalitate şi că pandemia a avut un efect benefic asupra lor, motivându-i să dea tot ce e mai bun la olimpiadele şcolare, la care s-au obţinut foarte multe premii, comparativ cu alţi ani. Încă nu avem o situaţie a lor, pentru că unele concursuri sunt în desfăşurare, dar, cu siguranţă, 2021-2022 este anul şcolar în care Galaţiul are cei mai mulţi olimpici calificaţi în loturile pentru fazele internaţionale, nu mai puţin de şase astfel de performanţe, în condiţiile în care au fost ani în care nu am avut deloc, sau doar câte unul, maximum doi. Avem calificaţi în loturile lărgite sau restrânse chiar la Informatică, Chimie, Matematică, Germană şi Lingvistică. Şi, cu siguranţă, sunt toate şansele să mai apară asemenea surprize, pe care și elevii, și profesorii și le doresc și pe care le merită din plin.

Lista performanţelor nu se încheie aici: avem deja un elev care a promovat Bacalaureatul olimpicilor cu 10,00, şi mai avem o premieră absolută cu cinci şefi de promoţie cu media generală 10,00, la instituţia fanion a învăţământului gălăţean, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". Veţi spune că ceva nu e în regulă, fie profesorii au devenit prea permisivi, fie şcoala nu mai este ce-a fost odată! Scepticilor le voi răspunde că acești cinci elevi nu au apărut aşa, din neant. Ei au avut şi la Evaluarea Naţională media 10,00, au finalizat gimnaziul tot cu medie maximă şi au confirmat cu diferite ocazii, în diverse confruntări cu elevi din toată ţara, dar şi cu cei din lumea largă. Doi dintre ei sunt calificaţi la olimpiade internaţionale, iar trei dintre ei sunt admişi la Harvard şi Oxford, condiţiile de selecţie la aceste două universităţi istorice fiind foarte severe.

După cum se vede, în 2022, la vârfuri, stăm foarte bine. Rămâne de văzut cum va arăta o radiografie a învăţământului de masă după susţinerea celor două examene naţionale, Evaluarea de la a VIII-a şi Bacalaureatul. 

Citit 2082 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2022 19:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.