Bună ţară, rea tocmeală!

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Dacă este şi ceva organizat în ţara asta, chiar foarte bine organizat, aceasta este crima organizată. Acum nişte ani, patronii unei fabrici de vopseluri au constatat că angajaţii lor sustrăgeau zilnic câteva zeci de litri de vopsea. Au renunţat deci la paznicii ineficienţi şi au angajat, nu-i aşa, firmă serioasă, alcătuită din foşti miliţieni, securişti sau ofiţeri de armată, acum... coloraţi în onor detectivi. Ei bine, din momentul acela nu s-a mai putut scoate nici măcar un degetar de vopsea din fabrică! Însă, curând, patronii aveau să constate că zilnic dispăreau... tone întregi! Bine organizaţi, noii paznici nu mai sustrăgeau cu pipeta vopsea pentru ouă de Paşti, ci cu... cisternele!

Zilele acestea am aflat, însă, despre o altă tărăşenie uluitoare, de la o fermă din judeţul Ialomiţa: foarte bine organizaţi, hoţii au venit frumuşel pe drum, cu mulţime de camioane cu numere de înmatriculare, cu mai multe combine şi s-au apucat să recolteze floarea-soarelui de pe 30 de hectare! Căci floarea merge acum excelent la export. Când să revină cu încredere după minivacanţa de Sfânta Marie, angajaţii proprietarilor n-au mai găsit nici măcar un vrej. Floare în valoare de peste 40.000 de euro a plecat pe apa Sâmbetei!!! Protejat de un lan înalt de porumb, terenul a fost complet invizibil. Deşi, noapte fiind, s-a lucrat la lumina farurilor, iar lumina bate până departe! Desigur, a fost anunţată Poliţia. O astfel de hoţie uriaşă trebuie să aibă, însă, în spate oameni şi interese uriaşe... La rândul lor, cei chemaţi să păzească, să protejeze, să ia măsuri, sunt adesea ameninţaţi, nu au sprijinul şefilor ori sunt mituiţi.

Un exemplu de corupţie ordinară am avut şi noi, nu demult, într-un hotel din nu mai ştiu care orăşel. Căci dacă îmi amintesc şi spun, eu nu am nicio protecţie...

Ei bine, într-o noapte, în vecinătatea hotelului nostru, un barosan îşi serba ziua de naştere, alături de prostituatele în vigoare. „Normal” pe la noi, muzica trecea prin pereţi de crăpa varul! Obosit, pentru că el chiar muncise din greu şi nu petrecea cu piţipoance, un gălăţean, fost ofiţer în M.A.I., acum pensionar, a reclamat la recepția hotelului nostru. Recepţionera pirpirie, înspăimântată, s-a temut să sune la Poliţie. Prietenul meu a sunat el la Poliţie. După ce a fost îndrumat de la Poliţia Locală la cea naţională şi viceversa, lucrurile s-au rezolvat cu viteza luminii în... lanul de floarea-soarelui: în câteva minute, individul a intrat răcnind în hotel – trecuse deja de ora patru din noapte – , înjurând pe „obositul” din camera de hotel de „numai” 140 de lei, care îl deranjase. Scandalagiul era deja bine informat: aflase numele şi adresa gălăţeanului!

Citit 1617 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2022 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.