Sâmbătă și duminică, festival de datini şi obiceiuri de Anul Nou şi Crăciun la Galați

Sâmbătă și duminică, festival de datini şi obiceiuri de Anul Nou şi Crăciun la Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" îi invită pe gălățeni la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou "Tudor Pamfile”, în zilele de 17-18 decembrie, eveniment de tradiţii româneşti autentice, care își propune valorificarea datinilor şi obiceiurilor de Crăciun şi Anul Nou din localităţile cu potenţial folcloric din regiunile istorice ale țării, dar și din zona de sud a Moldovei.

Ajuns la a XXXI-a ediție, festivalul reunește ansambluri folclorice din țară (Botoșani, Maramureș, Olt, Brașov, Bistrița, Suceava, Neamț, Gorj, Bacău, Vaslui), din județul Galați și din Republica Moldova și aduce în fața gălățenilor obiceiurile dragi specifice sărbătorilor de iarnă: Pluguşorul, jocul cu măşti, urşii şi capra, urăturile și colindele de altădată.

Partenerul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" în organizarea Festivalului "Tudor Pamfile” este, ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul va debuta pe 17 decembrie, de la ora 15,00cu o paradă a portului popular tradițional, colinde și urătură, pe esplanada Sălii Sporturilor și apoi va continua, în interior, cu un spectacol de tradiții și obiceiuri de iarnă, cu participarea Ansamblului Folcloric "Doina Covurluiului" și a Corului "Camerata Juventus", prezent cu un concert de colinde. Invitatul special al evenimentului este cunoscutul interpret de muzică populară Gheorghe Turda.

Intrarea la spectacol este liberă, iar cei care doresc să beneficieze de loc își pot ridica invitația de la sediul Centrului Cultural, din strada Domnească nr. 61.

Duminică, 18 decembrie, de la ora 12,00, festivalul va continua pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde va avea loc colindarea ierarhului locului, Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităților, dar și a gălățenilor prezenți la Sfânta Liturghie.

Citit 14190 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.