Câtă onoare mai e într-o demisie?

Câtă onoare mai e într-o demisie?
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Scandalul "azilelor groazei" a scos încă o dată la iveală tot ce este mai urât și mai rușinos în specia umană. "Noi verificăm hârtii, iar instituțiile de control nu există", atrage atenția primarul Capitalei, chestiune recunoscută și de ministrul Sănătății. Este o realitate crudă de care nu te poți desprinde. În fapt, este o mizerie uluitoare, dacă ții cont de declarațiile oficialilor "legați" de scaunele din care păstoresc nenorociri.

La mai bine de o săptămână de la apariția, în spațiul public, a imaginilor cu bătrânii maltratați din Ilfov, ministrul Muncii a găsit de cuviință să-și prezinte demisia. Asta după ce, cu câteva zile în urmă, lua în derâdere chestiunea și le răspundea jurnaliștilor că, de fapt, demisia sa nu contează.

În ceea ce îl privește, premierul consideră că a fost "un gest de onoare" din partea lui Budăi. "Aceasta e reacția firească a unui decident politic, într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei", a spus Marcel Ciolacu.

Nu, domnule prim-ministru, într-o democrație consolidată instituțiile statului știu ce au de făcut, previn și intervin atunci când este cazul pentru a nu ajunge pe prima pagină a ziarelor cu imagini cutremurătoare, similare celor de la Auschwitz și îmi cer scuze pentru această comparație.

Și încă ceva. De fapt, Marius Budăi avea dreptate, fără să-și dea seama. Demisia sa nu contează, într-adevăr, pentru că, dacă pe scaunul de ministru se așază o altă persoană care nu va repara acest sistem putred al asistenței sociale din România, chiar nu am făcut nimic. Iar șansele sunt tot mai mici să obținem așa ceva.

În paralel, social-democrații așteaptă încă o "demisie de onoare", cea a Gabrielei Firea. De altfel, liderii PSD se reunesc, la începutul săptămânii viitoare, într-o ședință a Consiliul Național Politic, unde vor discuta și despre situația ministrului Familiei. Între timp, secretarul general al partidului ar fi sfătuit-o, deja, pe Gabriela Firea să facă un pas în spate. Numai că, de această dată, gestul ar putea avea consecințe politice. În cazul demisiei, fostul primar al Capitalei ar da de înțeles opiniei publice că își asumă ceva din tot acest scandal. Or, așa ceva ar avea consecințe ușor de cuantificat în ceea ce privește o eventuală nouă candidatură.

Ce nu înțeleg toți acești oameni este că "onoarea" unui asemenea gest dispare atunci când, de fapt, se pune problema vieții unor semeni, maltratați și batjocoriți de un sistem pe care ei înșiși îl tolerează și de care se folosesc.

Citit 1200 ori Ultima modificare Joi, 13 Iulie 2023 14:17

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

  • postat de marr
    Vineri, 14 Iulie 2023 23:59
    86.124.200.***
    Buhuhuuu... ma pufneste Lacrimile . Onoare la Varf (!) .
    Cu asemenea specimene politice nu e de mirare unde am ajuns ca tara/societate . Oricum nu imi mai fac iluzii de mult timp . In spatele astor doi sunt aliniati alti Crocodili infometati .
    Sunt destui si in alte Partide .
    Care cum vine la
    0
    0
  • postat de de ce sintem blestemati sa fim condusi de partide lacome?
    Vineri, 14 Iulie 2023 17:47
    89.39.81.***
    in toata lumea, cica civilitata, societatea e condusa de partide. in toata lumea conducerea prin partide a generat coruptie, bani, averi, putere...noi sintem un virf in chestia asta. se pune o intrebare. societatea nu poate gasii o alta forma de conducere? oamenii cu adevarat destepti din lumea asta
    0
    0
  • postat de ariciul
    Vineri, 14 Iulie 2023 13:25
    89.39.81.***
    Indraznesc a cujeta ,ca la asemenea situații dacă cineva mai votează insamnă ca ori e prost ori e nebun.Daca nu schimbăm starea de lucruri ,tampenia asta de ,vot pe liste de partid ,cotizarea de taxe de prosti ce suntem,pe lucruri achiziționate cu greu intro viața de om in rate la banci si CAR-uri,
    0
    0
  • postat de Gigel
    Vineri, 14 Iulie 2023 11:27
    5.13.233.***
    @florin: toti sunt slugi bruxeleze, indiferent de culoare. Nu au coloana vertebrala.
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 14 Iulie 2023 11:04
    5.13.169.***
    CE ONOARE POATE AVEA UN SIMPLU PERSONAJ cocotat dintr-un sofer de firma de curierat din GALATI, ajuns apoi in parlament ca papusar plantat de secu'? Ce-l reprezinta??? -Sursa Wikipedia.

    Tineti minte tanara romanca cu DOCTORAT obtinut in Stiite Politice in Norvegia cum a batut la usire parlamentul
    0
    0
  • postat de florin
    Vineri, 14 Iulie 2023 09:27
    86.124.201.***
    Onoare avea d-ul Budai daca isi dadea demisia in prima clipa a scandalului !Problemele din caminele de batrini si nu numai sunt cronice de ani de zile !Dar se sparg din nou in capul pesedeilor !Lacomia si scuzati-ma prostia lor iau lasat din nou cu pantalonii in vine!Pesedeii au crezut ca daca se br
    0
    0
  • postat de eu
    Vineri, 14 Iulie 2023 09:23
    86.124.202.***
    ursaru' a executat-o pe vipera cu cruce. Mă întreb demisia lui Hellvig ce legătură are. Este evident că Azilele lu' firea = Colectivul lu' ponta, nu-i pasă nimănui de oameni și de suferință. Bugetarii vor rămâne în continuare nederanjați, așteptând ziua de salariu și cateringul de la prânz. Unghiuț
    0
    0
  • postat de MM
    Vineri, 14 Iulie 2023 09:17
    194.105.20.***
    Hmm, hai sa fim seriosi, onoare!?
    La ce strat de slanina si soric, are politichia romaneasca, rasele BAZNA si MANGALITA, sunt pistol cu apa!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.