Bradul de Crăciun, updatat după ultima modă

Bradul de Crăciun, updatat după ultima modă
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

A început specula cu prețul brazilor de Crăciun. Pentru că se apropie sărbătorile, mai multe supermarketuri din oraș comercializează pomii la prețuri care încep de la 70 de lei și ajung până la 250 şi chiar 300 de lei. Și fiecare, după buget, optează pentru un pom de Crăciun mai mare sau mai mic.

Doar că, odată ajuns la casa unde se face plata, ai surpriza să constați că la prețul de raft al bradului se mai adaugă câteva zeci de lei, pentru cioplit, ambalat sau pentru ambele. Așa că un brad ales la raft își mărește brusc valoarea și ajunge să coste aproape dublu. Şi-atunci apare regretul că nu te-ai hotărât din start să cumperi un brad artificial.

O asemenea pățanie ne-a fost relatată de o doamnă care și-a dorit foarte mult să își orneze casa anul acesta cu un pom natural. "Parcă au făcut expre cei de la împachetări. Angajatul supermarketului mi-a zis că trunchiul bradului mai trebuie cioplit, pentru că nu încape așa în ambalaj, fără să menționeze că toate aceste operațiuni se plătesc. Abia la casă am aflat că bradul meu de 85 de lei a ajuns să coste 140 de lei... căci pentru fiecare operațiune extra s-a mai adăugat ceva, așa că alegerea mea de la zona de sub 100 de lei nu s-a dovedit foarte inspirată", ne-a povestit femeia.

După ce ajungi cu bradul acasă, urmează împodobitul, care nu poate fi făcut oricum, ci în trend cu moda. Căci nu te poţi poza lângă bradul de Crăciun cu podoabele vechi și neactualizate sau culori care s-au purtat anul trecut sau chiar mai demult. Lângă un asemenea brad de Crăciun, nici pozele nu arată bine și mai devii și subiect de bârfă că n-ai fost în stare să-ţi actualizezi podoabele din brad după ultima modă.

Mai bine fără brad decât așa... sau mai bine fără poze. Dar sunt sărbătorile de iarnă și n-ai cum să nu faci poze. Ce mai contează că rămâi fără bani de pâine după ce ai luat pomul? Important este să dai bine în pozele de pe Instagram sau Facebook și că vecinii te vor invidia.

Mi-aduc aminte că momentul mult-aşteptat al împodobirii bradului în copilăria mea era unul fără fițe, pentru că oricum n-aveai cum, toți brazii erau cam la fel și "plaja" de podoabe era foarte limitată. Globulețele frumos colorate, din sticlă, foarte fragile, făceau și ele parte din decor. Şi câtă supărare era când unul dintre ele se spărgea. Emoțiile sărbătorilor începeau de la Moș Nicolae și țineau până după Anul Nou, când reîncepea școala.

În România zilelor noastre, însă, pomul de Crăciun a depăşit stadiul bucuriei din copilărie şi al sărbătorilor de iarnă şi a devenit subiect de bârfă și de comentarii pe rețelele de socializare.

Citit 2483 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2023 03:18

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de marr
    Miercuri, 13 Decembrie 2023 19:48
    86.124.203.***
    Luati unul artificial + 2/3 picaturi de ulei esential de brad de pe la plafaruri ..si ati rezolvat Atmosfera .
    Si asa , ala natural ...dupa X zile il aruncati la container .
    Ia ganditi/faceti socoteala !
    1
    3
  • postat de un observator
    Miercuri, 13 Decembrie 2023 10:20
    193.230.156.***
    Măcar să avem Sărbători Fericite! Sănătate și cu toți cei dragi alături! Restul...mai vedem.
    0
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.