Mama voastră de nemernici!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost nevoie de o decizie a Instanţei pentru ca oraşul să fie încălzit. Şi nici aşa nu e sigur că, de astăzi, caloriferele se dezmorţesc. Aşa cum au demonstrat indiferenţă în ultimele două săptămâni, cei responsabili îşi pot manifesta pe mai departe dispreţul faţă de cei care le-au dat funcţii pe lefuri ce le permit să stea la căldurică. Dar sperăm, oh, Doamne, încă mai sperăm că, dacă nu sunt în stare să respecte dorinţa gălăţenilor care i-au angajat prin contract electoral, lucru demonstrat cu vârf şi îndesat, măcar o decizie a Tribunalului, vor fi obligaţi să pună în aplicare.

Să spunem lucrurilor pe nume. Totul se rezumă, din păcate, la o dispută politică între PSD, care controlează Apaterm, şi PDL, care mânuieşte Electrocentrale. Un adevărat război al bărbăţiei prost înţelese. Pentru că fiecare dintre cele două părţi tânjeşte după şunca din fasolea termică a oraşului, s-au bătut (şi se vor mai bate, nu încape nicio îndoială) pe „cine are boaşe mai mari”. PSD, care a făcut praf Apaterm în ultimii ani, nu vrea să scape din mână ciolanul, în timp ce PDL şi-l doreşte cu ardoare. Dar nu ca să asigure căldură. Nuuu, nici vorbă. (Cel mult, încălzirea oraşului ar fi doar o consecinţă neglijabilă). PDL, prin Electrocentrale, vrea să-şi pună buzunarele în calea banilor de căldură, fie ei de la consumatori, fie din subvenţii. Altfel, dacă ar fi fost aşa oneşti cum se tot laudă, ar fi spus multe despre modalităţile de sifonare a banului public. Dar nu, ei nu vor asta. Nu vor să regleze sistemul, vor doar să treacă la butoane.

În fine, cinic vorbind, poate aveam nevoie de toată această demonstraţie de dispreţ, indolenţă, incompetenţă (mai puneţi voi cuvinte pentru că nu aveţi cum să greşiţi) din partea celor pe care i-am ales. Da, amintiţi-vă, într-un fel sau altul, i-am ales. Chiar dacă am mers la vot, chiar dacă i-am pus acolo prin absenţa de la urne. Atunci poate că eram neştiutori. Acum ştim exact ce pot, avem adevărata măsură a competenţei lor administrative. Şi mai cred că ştim exact ce avem de făcut. Dacă nici din asta nu învăţăm, atunci poate că ne merităm soarta.

Atenţie, însă! Subiectul nu este încheiat. Chiar dacă Instanţa a decis să oblige Electrocentrale să furnizeze Apaterm agent termic, asta nu înseamnă că lucrurile se vor „răci”. Dimpotrivă, spiritele se vor înfierbânta mai tare pentru că disputa, pe fond, e departe de a se fi tranşat. Şi aici chiar că nu vor mai avea vreo jenă să aplice trânte dintre cele mai temeinice. Au scăpat doar de obligaţia de a da oraşului căldură, nu şi de pornirile războinice de a-şi trânti bărbăţia pe masa negocierilor.

Tot acest război este de-a dreptul jignitor. Cu greu m-am abţinut şi încă mă abţin de la a folosi cuvinte dure. Dar, până la urmă, la naiba cu decenţa în exprimare! Merge şi o înjurătură, la final, aşa să o simtă adânc! Mama voastră de nemernici!

Citit 1430 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 09:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.