Ascunşi în stuf după trenul groazei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A trecut o săptămână de când trenul groazei poposea în Galaţi după trei zile de plimbat prină nămeţii din Bărăgan, iar autorităţile adoptă deja tactita struţului. Capul în nisip până trece urgia. Evident, urgia mediatică. Tare uşuraţi trebuie să fi răsuflat cei din CFR, prefectură şi de la Ministerul Transporturilor marţi dimineaţă, când, după o săptămână de tir aproape complet, instituţiile media nu au mai scris niciun rând despre incompetenţa sau dezinteresul celor care au făcut posibilă o aventură de trei zile a câtorva sute de oameni.

Nebunia a trecut, povestea mediatică e pe cale să se răsufle, iar cei responsabili îşi trag acum sufletul în aşteptarea unei noi provocări pe care să o trateze cu aceeaşi iresponsabilitate. Prefectul de Galaţi, Paul Florea, promitea, în urmă cu câteva zile, că va cere Ministerului Transporturilor o anchetă care să verifice dacă cei responsabili şi-au făcut treaba. Rezultatul? Capul în nisip. Am solicitat, de asemenea, Ministerului Transporturilor să ni se spună dacă se face vreo analiză asupra celor petrecute. Nu dacă există vinovaţi, ci dacă se anchetează ceva. Rezultatul? Nici până acum nu am primit vreun răspuns. Ce-i mare filosofie să spui dacă da sau dacă nu? Nuuu, pentru asta e nevoie de zile întregi de muncă, de analize, de plimbat hârtii între responsabili din minister şi de intervenţii din partea unor specialişti în relaţiile publice. Am insistat pentru un răspuns şi ni s-a spus că ţara e sub nămeţi, aşa că să mai aşteptăm.

Apoi, factorii politici, de care ştim cu toţii că depinde orice în ţara asta, au vorbit şi au dispărut în ceaţă. Nica a fost tranşant şi a spus că cei vinovaţi trebuie daţi afară. Dobre a scăldat-o, dar măcar a spus că e nevoie de o anchetă, în timp ce Toader a fraternizat cu cei pe care i-a pus practic în funcţii şi pe care îi ţine acum în braţe. De la ultimul nu aveam mari pretenţii pentru că e la putere, dar ceilalţi sunt în opoziţie, trebuia să ceară sânge, să facă scandal. Dacă nu îţi pasă de oameni, ar trebui să îţi pese măcar de viitorul tău politic, pentru că e, până la urmă, şi o chestiune de poziţionare în precampanie electorală.

Esenţa e una singură. Cu toţii stau ascunşi în stufăriş, aşteaptă să treacă valul ca să se întoarcă la ale lor. Bun, şi atunci, v-aţi putea întreba, de ce mai face presa scandal? De ce se mai agaţă de acest subiect? E simplu. Pentru că aceleaşi persoane vor gestiona şi următoarea situaţie de criză. Nu putem spera la nesfârşit că vor învăţa din propriile greşeli, nu suntem cobaii nimănui. Dacă nu plăteşte nimeni niciodată pentru greşeli, de ce s-ar mai îndrepta lucrurile?

Altfel, în toate aceste zile în care am avut sub ochii noştri adevărata capacitate a CFR de a-şi face treaba, mulţi cititori ne-au trimis o serie de informaţii despre felul în care se desfăşoară activitatea în Regionala de la Galaţi. Facem verificările necesare şi, în cazul în care lucrurile se confirmă, vă vom oferi noi date despre „performaţele” manageriale ale echipei de brăileni din conducerea CFR Galaţi.

Citit 1268 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 17:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.