De ce s-au supărat aleşii locali?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vai, s-au supărat consilierii locali! Nu vă grăbiţi să puneţi mătura în doliu! Aleşii nu s-au mâhnit în sufleţelele lor electorale pentru că oraşul este jerpelit şi oropsit, fără locuri de muncă şi fără perspective. Nu i-a lovit în inimioară nici faptul că gălăţenii plătesc tarife mari pentru nimic. Sau că administratorul unei societăţi falimentare încasează două salarii, iar firma primeşte de pomană subvenţii retroactive. Nu i-a durut nici că n-avem străzi cumsecade, locuri de parcare, locuinţe pentru tineri, port turistic, aeroport şi pod (hai că o dau deja în fiţe!).

Dar avem o groază de necazuri şi e plină faţa oraşului de coşmelii ca de o erupţie de bube. Pe aleşi i-au lovit taman cele două articole din „Catalogul aleşilor locali”, serialul pe care „Viaţa liberă” l-a iniţiat pentru a arăta ce au făcut aleşii pentru ei vreme de patru ani. Nu au protestat consilierii cu cele mai puţine absenţe motivate, ci unii dintre colecţionarii de absenţe, repetăm, motivate.

„Citind acest aceste articole am rămas în primul rând surprins, apoi frustrat şi apoi extrem de nemulţumit vizavi de modul în care a fost prezentată activitatea consilierilor locali. Cine citeşte aceste articole înţelege că noi nu ne-am făcut treaba”, a declarat ofuscat un stimat ales local fluturând acelaşi document pe care l-am primit şi noi de la Primărie, cu prezenţa la şedinţele CL.

Respectabilul ales susţinea că nu are 23 de absenţe cum am scris noi, ci doar 22, neglijând un mic amănunt: statistica Primăriei era incompletă. Lipseau datele privitoare la trei şedinţe de îndată, date de care noi am făcut rost punând mâna pe procesele verbale ale şedinţelor respective. Şi dacă vrea să afle de ce i-am găsit noi o absenţă în plus, să încerce un efort de memorie şi să-şi amintească dacă a participat la şedinţa de îndată la care directorul Apaterm, George Cubasa a fost înlocuit cu administratorul special Adriana Stratulat…

Aleşii cu pricina s-au simţit nedreptăţiţi că am luat în calcul multiplele şedinţe de îndată şi susţineau ferm că trebuia să ţinem seama doar de cele ordinare. Şi că n-au fost invitaţi la multiplele şedinţe „de îndată”. Dacă nu am fi asistat şi noi la asemenea „divane ad-hoc”, ca să nu spun făcături de şedinţe, dacă nu am fi fost martori la zecile de telefoane şi de rugăminţi întru chemarea aleşilor, dacă nu am şti că adesea şedinţa „de îndată” începe azi şi se termină mâine, când se adună numărul de semnături necesare, mai că i-am fi crezut. „Resping categoric acest mod de a aborda şi să prezinte situaţia corectă şi nu cu aceste şedinţe de îndată care prezintă o imagine complet falsă asupra activităţii noastre”, a susţinut alesul de parcă ar fi fost la vreo şedinţă de partid. Un alt stimat ales a declarat candid că nici nu ştie la câte şedinţe de îndată a lipsit, dar că numărătoarea nu e corectă. O fi greu să ţii numărătoarea şedinţelor când în fiecare an pleci câteva luni peste Ocean, în vacanţă…

Din păcate pentru nemulţumiţii noştri aleşi, la aceste „deîndată” s-au votat hotărâri care au marcat definitiv oraşul: a fost desfiinţat Teatrul de Păpuşi, a fost schimbat şeful unei societăţi falimentare, a fost restructurată Primăria, s-au votat rectificări de bugete şi zeci de alocări financiare. „Deîndată” s-a schimbat soarta şi viitorul oraşului, iar dumnealor, prin absenţele lor motivate, n-au făcut nimic să schimbe ceva. Dar indemnizaţia de consilier au încasat-o.

Citit 1171 ori Ultima modificare Vineri, 06 Aprilie 2012 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.