Aleşilor, vă dăm 90 de zile de armistiţiu!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gata, e oficial! Marius Stan a câştigat primăria Galaţiului, iar Nicolae Bacalbaşa va fi, vreme de patru ani, preşedintele Consiliului Judeţului. Ştim, de asemenea, că Tecuciul a fost cucerit – destul de surprinzător! - de junele Daniel Ţuchel şi că USL are peste 75% din fotoliile de primar din judeţ.

Asistăm, deci, la o victorie zdrobitoare, în alegerile locale, a proaspetei coaliţii de guvernare, iar rezultatul foarte slab obţinut de PDL şi UNPR (în formula deghizată APP) ne arată că românii nu au primit deloc bine excesele cu accente dictatoriale ale „tătucului” Băsescu şi ale prozeliţilor lui din teritoriu. Dacă vreţi, rezultatul consemnat la urne parafează o victorie a democraţiei în faţa tendinţelor feudale pe care camarila băsesciană a încercat să le imprime actului de guvernare şi mediului economic.

Însă puterea PDL şi campania electorală sunt deja noţiuni de domeniul trecutului. Nici nu mai contează în noua ecuaţie pe care trebuie să o rezolve ţara. Ceea ce este important acum e cum vor gestiona noii aleşi mandatele pe care le-au primit de la popor. Pe umerii lor apasă o povară mai grea decât cea care a apăsat pe umerii celor de dinaintea lor. Cifrele îi obligă.

La vot au fost mai mulţi gălăţeni decât acum patru ani, iar victoria – atât în cazul preşedinţiei CJ, cât şi în cazul primăriilor celor două municipii din judeţul Galaţi - este cu o majoritate confortabilă, mult mai clară decât în 2008. E clar, oamenii au mare încredere în Marius Stan, Nicolae Bacalbaşa şi Daniel Ţuchel (ca să enumerăm doar principalii protagonişti).

Cel puţin o vreme, „Viaţa liberă” va avea o atitudine pozitivă faţă de noii aleşi. Nu ne vom repezi să îi facem vinovaţi de toate relele pământului, pentru că alegerile locale din 10 iunie 2012 marchează un declic. Un moment de cotitură. O revoluţie în administraţie. Asta nu înseamnă, însă, că oferim un cec în alb noilor primari şi noilor consilieri locali şi judeţeni. Nu! Le punem în faţă, în numele electoratului, doar un bilet la ordin. Cu scandenţa la 90 de zile. Exact trei luni, în care să identifice problemele arzătoare ale comunităţilor care i-au ales, să caute soluţiile cele mai bune şi să se pună serios pe treabă.

Beneficiază de acest răgaz toţi aleşii, indiferent de culoarea lor politică, de vârstă, de sex, de rasă, de mărimea sau micimea comunităţii avute în grijă. Peste fix 90 de zile, adică pe 11 septembrie 2012 (o zi cu conotaţii fatidice pentru întreaga lume: se fac 11 ani de la teribilul atac terorist de la New York), vom trage linie şi vom intra în profunzimile deciziilor luate de noii manageri ai comunităţilor locale. Interesant e că momentul când expiră armistiţiul „Vieţii libere” cu noii aleşi este unul de cotitură pentru publicaţie. La doar câteva zile distanţă vom lansa noul format al ziarului. Unul redesenat, mai atractiv, mai aproape de oameni şi – vă garantăm încă de pe acum! – mult mai puţin îngăduitor cu cei care se află la conducerea oraşului, judeţului, ţării.

Gălăţenii şi-au dorit schimbarea. Au votat pentru ea. O au! Urmează partea a doua a scenariului electoral: aleşii trebuie să pună în aplicare proiecte serioase, utile şi fezabile de dezvoltare a comunităţii. Altfel, totul e degeaba. Nu ne dezamăgiţi, pentru că nu vă vom ierta!

Citit 2103 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2012 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.