Gata cu promisiunile, vrem fapte!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contrar situaţiei de la ultimele trei scrutine, când la închiderea urnelor una dintre taberele susţinătoare ale candidaţilor la primăria Galaţiului ieşea pe străzile oraşului, strigând de bucurie, seara nu a început pe nicăieri în sunete de sticle de şampanie destupate. Ambii candidaţi au fost reţinuţi în reacţii şi declaraţii, iar timpul s-a dedicat exclusiv numărării voturilor. Fiecare a vrut să fie sigur - atâta cât poate fi în baza numărării paralele a voturilor (care, atenţie! nu reprezintă numărătoarea oficială, dar istoria a demonstrat că în majoritatea cazurilor a reflectat adevărul de a doua zi) - că a câştigat. Care va fi scorul exact, rămâne de văzut. Astăzi.

Dacă însă mergem pe rezultatul anunţat de USL, primarul Galaţiului este Marius Stan. Nu este o surpriză. Este o realitate şi asta spune totul. Stan a ştiut să se facă înţeles de gălăţeni, fie că oamenii se pricep sau nu la fotbal.  

Dincolo de promisiunile făcute în campania electorală, dincolo de miile de mâini strânse, dincolo de sutele de zâmbete largi pe care le-a adresa candidaţilor, câştigătorul cursei trebuie să înţeleagă ceva: de astăzi nu mai este candidat, nu mai este susţinut de o anume echipă şi nu mai reprezintă interesele scrise frumos, pe hârtie colorată şi împărţită cu dărnicie prin cutiile poştale. De astăzi, este primarul Galaţiului, al gălăţenilor. Evident că nu toţi l-au votat, însă la fel de evident este că, de acum înainte, toate actele sale vor fi dedicate, fără discriminare, tuturor cetăţenilor acestui oraş. Un oraş care are foarte multe aşteptări. Şi de foarte bun simţ.

Nu cerem nimic deosebit. Nu vrem - am vrea, dar suntem conştienţi că e o cerere prea dificilă deocamdată -  şcoli în care elevii să mănânce, la cantină, o masă caldă la prânz, după care să îşi facă temele sub supraveghere, dar sperăm, măcar, că  va veni ziua în care să nu mai căutăm, zilnic, pe youtube, ultimele postări ale bătăilor din clase. 

Nu, nu vrem papagali exotici prin portocali, pe Brăilei, ci vrem măcar o Brăilei fără gropile care apar peste noapte. Vrem o stradă Bălcescu fără frezările neastupate cu săptămânile şi, vă rugăm, dacă se poate domnule primar, Cuza fără tasările din ultimul an! Nu avem pretenţia să avem disciplină în trafic, că ştim că şoferii sunt nervoşi, dar vrem şosele cu sens unic pe care să se poată circula şi la orele de vârf. Mai vrem locuri de joacă pentru copii dar, dacă se poate, cu ceva mai puţine căpuşe. Mai vrem şi piste de biciclete pe care să poţi circula fără să fii muşcat de picior sau de spiţe de câinii vagabonzi care trăiesc, în haite, pe străzi. Mai vrem şi containere de gunoi selectiv din care să nu se mai fure, coşuri de gunoi în toate cartierele, guri de canalizare acoperite cu altceva decât cu ... crengi de copaci,  trotuare pe care să poţi circula cu tot cu căruciorul copilului, vrem facturi la întreţinere care să reflecte cât consumăm şi nu cât se pierde prin reţele publice de apă şi canalizare, vrem să se mai şi planteze copaci în locul celor tăiaţi şi încă mai vrem licitaţii netrucate şi fără dedicaţie, vrem responsabili pentru lucrările publice de proastă calitate şi vrem sancţiuni pentru cei care nu avizează în termen legal cererile cetăţenilor.

Şi să nu uitaţi, domnule primar: avem încredere în dumneavoastră! Iar asta vă obligă.

Citit 2185 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iunie 2012 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.