Băse pică, iar Crin pierde Cotroceniul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

M-am rupt pentru câteva zile de orice înseamnă ştiri. Am refuzat contactul cu televizorul şi cu orice alt furnizor de informaţii încă de la mijlocul săptămânii trecute, iar luni dimineaţă am avut pur şi simplu un şoc. Când am deschis pagina de facebook aveam vreo cinci cereri de prietenie dubuioase. Nişte fete deocheate îmi făceau cu ochiul din poze şi mă îmbiau să le accept în lista mea de prieteni. Nu am ezitat prea mult, mai ales că îmi folosesc pagina de facebook în interes de serviciu: cu cât mai mulţi prieteni, cu atât mai multe posibile vizualizări ale textelor de pe viata-libera.ro.

În câteva minute m-am trezit bombardat cu o sumedenie de poze trucate cu principalii actori politici ai momentului. Băse cu muşchi, Crin care se trezeşte cu noaptea-n cap la ora 13,00 la Cotroceni, Ponta în uniformă SS, acelaşi Victoraş pe coperta filmului "Plagiatorul" turnat în republica lui Traian şi câte şi mai câte grozăvii. Până spre seară aveam deja o impresionantă colecţie de trucaje foto menite să stârnească râsul, dar mai ales să mă îndemne să merg la vot pe 29 iulie ca să îl ţin în funcţie pe Băsescu. Şi e doar începutul.

Nu am văzut ieri niciun afiş stradal pe tema referendumului, cutia poştală încă primeşte doar spam de la supermarketuri, iar la uşă încă nu mi-a bătut niciun pretins realizator de sondaje care să încerce să mă vrăjească subtil. Mi-e din ce în ce mai clar că această nouă campanie se va da pe internet. Cu filmuleţe, trucaje, jocuri, îndemnuri de la aşa-zişi prieteni care se insinuează în aceste zile în lista noastră de facebook şi nu numai. Nu mă aştept la cine ştie ce demonstraţie de forţă pe panouri publicitare exterioare, dar mă aştept la un adevărat bombardament electronic. Cred că o să-mi suspend contul până după aceste alegeri.

Altfel, s-a spus, în 2009, că Băsescu a avut noroc că a intrat în turul al doilea cu Geoană. Că dacă ar fi intrat cu Crin Antonescu nu ar mai fi câştigat alegerile. Ei, uite cum se întoarce istoria şi ne lasă să experimentăm şi finala refuzată din urmă cu trei ani. Practic, acest duel se dă între Traian Băsescu şi Crin Antonescu. E drept, în acest moment, situaţia e puţin diferită, în sensul că ambele personaje se confruntă cu o criză de imagine. Cred că Băsescu a pierdut în fiecare zi câţiva alegători încă din 2004, când s-a instalat la Cotroceni. Timpul nu îi poate fi aliat.

La rându-i, Crin Antonescu îşi erodează imaginea pe zi ce trece, poate chiar cu o viteză mai mare decât Băsescu. În acest moment, tind să cred că preşedintele suspendat va pierde aceste alegeri, tocmai pentru că poporul român dă mai degrabă voturi împotrivă decât pentru. Norocul lui Crin Antonescu e că numele său nu apare pe buletinul de vot. Dar va apărea, dacă românii decid că vom avea şi prezidenţiale în toamnă. Ţine cineva un pariu cu mine? Eu spun că Băsescu va fi dat jos, dar la prezidenţiale Antonescu va pierde.

Citit 2530 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.