Cum s-a cununat naşul cu fina

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E plină România de iresponsabili, iar Galaţiul nu face excepţie. Şi ştiu că probabil am să mi-i ridic pe mulţi în cap, dar mă lovesc zi de zi de atâtea exemple, încât îmi vine din ce în ce mai greu să cred că vor izbândi ceilalţi, oamenii cu scaun la cap, serioşi, puşi pe treabă şi oneşti, aşa puţini câţi vor fi rămas ei pe aici. De la gunoieri până la şeful statului, de la vânzătorii din piaţă până la medicii de pe ambulanţă, de la ultimul paznic de instituţie publică până la prefect, ar trebui, cu toţii, să fim un pic mai responsabili. Să ne gândim că orice scăpare din munca noastră va determina o reacţie în lanţ, în urma căreia alţii vor suferi. Şi fiindcă exemplele fac mai mult decât o mie de cuvinte, îmi vin în minte două, recente.

Deunăzi, stropind iarba proaspăt cosită de pe scuarul din mijlocul străzii Brăilei - că ăla, domnilor peisagişti plătiţi din banul public, numai gazon nu se cheamă -, un angajat al SC Gospodărire Urbană s-a oprit pentru un moment din treabă ca să răspundă la telefonul mobil. N-a pus furtunul în iarbă, măcar să se ducă apa în pământ pe durata convorbirii, cu toate că, evident, şi asta tot risipă s-ar fi chemat, ci a vorbit liniştit, ţinând telefonul într-o mână şi furtunul în cealaltă, într-un echilibru precar. Rezultatul? Jetul de apă a luat-o la sănătoasa, ieşind din scuar şi aterizând, cu toată forţa, pe capota unei maşini care aştepta la semafor, regulamentar. Şi care, din nefericire pentru şofer, mai avea şi geamul portierei deschis. A urmat un potop de injurii din ambele părţi, un blocaj în trafic, nervi de dimineaţă. Iar iarba nu a fost udată mai cu spor, asta e clar.

Despre preoţi beţi pe la evenimente, mai ales după ce gustă bine din vinul destinat pomenilor, am mai auzit. Dar să fii atât de beat încât să cununi, din greşeală, naşul cu fina, sub privirile indignate ale părinţilor şi ale întregii asistenţe, asta mai rar! Ei bine, s-a întâmplat recent, într-o biserică de centru din Galaţi. Pentru părinţelul în cauză, care, înţeleg eu, îi ţinea de fapt locul titularului, ocupat cu alte oficieri, n-o fi prea mare baiul, dar eu, să fi fost mireasa căreia i s-a compromis pe viaţă un moment unic, de mare sensibilitate şi profundă emoţie, n-aş fi fost prea fericită. Unde mai pui că şi taxa de cununie nu-i de ici, de colo, fie vorba între noi, deci serviciul cu pricina, deşi religios, a devenit din păcate, de multă vreme, o simplă prestare, nici aceea făcută cum trebuie. Şi aşa, în loc să se zică "serios ca popa în biserică" se va spune în curând "beat ca popa în biserică".   

Nu a fost un capăt de ţară, veţi spune. Nici grădinarul neatent n-a provocat vreun accident de circulaţie, nici cununia pervertită de preotul vesel peste măsură nu-i vreo tragedie. Poate nu. Dar ambele sunt doar vârfuri de aisberg ale unei lipse de responsabilitate care ne roade, încet, dar sigur, de la rădăcină. Adică acolo unde mai aveam ceva sevă, că la cap, se vede clar, treaba s-a împuţit demult.

Citit 4742 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 10:52

17 comentarii

 • postat de Anca Spânu
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:32
  @ gallat - Atâta înverşunare şi pentru ce? S-ar spune că dvs. sunteţi rudă cu preotul cu pricina... Nu am scris nicio tâmpenie, doar adevărul, din păcate. Cât despre faptul că aş fi influenţabilă, poate: mă influenţează nedreptatea, minciuna, ipocrizia şi autosuficienţa unora. Nu-mi trebuie binecuvântarea nimănui ca să scriu adevărul, Dumnezeu m-a binecuvântat cu talentul de a povesti şi mi-am dat silinţa să nu-L dezamăgesc niciodată. Pentru greşelile mele, voi da socoteală într-o zi, la fel cum şi dvs. veţi da pentru cele ce vă aparţin.
  @ cititor de bine - Eu nu judec pe nimeni, doar spun lucrurile aşa cum sunt. De judecat, are cine. Şi cred că nu aţi citit bine, chestiunea cu Evul Mediu era doar o replică la acuza că aş face lucrurile ca pe vremea inchiziţiei. Eu. De unde şi până unde, n-am înţeles, dar poate că nu e nimic de înţeles.
  0
  0
  Raportează
 • postat de FRANCOIS,DUC DE LA ROCHEFOUCAULD
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 00:19
  Ei,,,maestre,, sau parinte,ca nici nu stiu cum sa iti spun tie ,straduieste-te ,indiferent cine esti ,sa fii mai politicos,mai ales ca aici esti ,ca sa zic asa, un oaspete al acestui spatiu, rezervat cu generozitate de ziar pentru comentariii,iar mai mult de atat, te adresezi unei DOAMNE.!!!Bunele maniere interzic grobianismul,chiar si verbal!!Nu cred ca este cazul sa amintesc,totusi,inca,aici,in legatura cu cineva anume, cuvintele ascutite de briciul ironiei ale contemporanului nostru din alt veac,Ducele De La Rochefoucauld,care ne spunea malitios ca,,CEI MAI SUPARATORI PROSTI, SUNT PROSTII SPIRITUALI!!!,,DE AICI EU INTELEG CA GLUMELE BUNE SUNT CELE CARE NE AMUZA, FARA SA INSULTE ,SI MAI ALES CAND IN DISCUTIE ESTE O DOAMNA ,O FEMEIE DESPRE CARE, CUM SPUNE TOT UN FRANTUZ,NU TREBUIE ATINSA NICI CU O FLOARE!!!NU TREBUIE SA NE SUPARAM,PARERILE SUNT DIFERITE ,NU MAI SUBSCRIEM TOTI LA ACELEASI DOCUMENTE DE PARTID,SI NU NE MAI INCHINAM TOTI ACELORASI IDOLI!!!LIBERTATEA CUVANTULUI ESTE UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE CUCERIRI IN DEMOCRATIE ,IAR SI PENTRU ACEASTA SI-AU DAT TRIBUTUL DE SANGE SI EROII ROMANIEI DIN "89!!!!NU-MI AMINTESC ACUM ,CE MARE INTELEPT NE-A SPUS CA LIBERTATEA TRECE PRIN VARFUL GLONTULUI,IAR LA NOI ,CUCERIREA ACESTEI VALORI DIN DEMOCRATIE S-A INTAMPLAT ,DIN PACATE ,CHIAR IN ACEST TRAGIC MOD!!!SPER CA ODATA CU CEAUSESCU SI COMUNISMUL S-A TERMINAT DEFINITIV SIEXPERIMENTELE DUREROASE INDURATE DECATRE ACEST RABDATOR POPOR, S-A TERMINAT PENTRU TOTDEAUNA CU POLITICA PUMNULUI IN GURA ,DE TIPUL,AI GRIJA TOVARASE ,TOV.SECRETAR GENERAL A SPUS!...!!!!!FELICITARI,DOAMNA ANCA SPANU,SUNT CONVINS CA CITITORII ZIARULUI,OAMENI CU MULT BUN SIMTSI INTELEPCIUNE FIIND ,VA APRECIAZA SI VA RESPECTA CHIAR DACA ,ASA CUM ESTE SI NORMAL,(TRAIM IN DEMOCRATIE,NU???/!!!),UNII NU SUNT DE ACORD CU PARERILE CONTURATE AICI...DIALECTICA ESTE IZVORUL DEZVOLTARII ,AL SCHIMBARII,NU???ASTA PANA SI HEGEL O STIA!!!SA AUZIM DE BINE !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gallat
  Marți, 23 Octombrie 2012 22:04
  Ce sa spun, doamna? N-ai mancat usturoi, nici nu-ti miroase gura. Nici nu a pus nimeni la cale subiectul. Esti atat de nevinovata si în același timp esti salvatoarea umanitatii. Ce se faceau galatenii fara balivernele tale. Cine ti-a zis ca ai stat la sfat cu vreun preot, nu... N-ai fi indraznit sa scrii tampeniile acelea. Functioneaza la maximum ingerintele unora in bucataria ziarului, pentru ca esti usor de dus de nas si pentru ca ti se exploateaza slabiciunile. Asa, ca in vremurile de odinioara ca doar lupu isi schimba parul, nu si naravul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cititor de toate
  Marți, 23 Octombrie 2012 21:40
  Sa intelegem ca nu o ducem bine, pentru ca lucrurile nu se schimba in biserica asa cumam vrea noi. Sa ne facem un Dumnezeu, asa mai pe masura noastra, asa ca in Evul Mediu... Ca sa ne satisfacem orgoliile de mari intelepti. Si sa nu facem ”degeaba umbra pamantului”, sa judecăm Biserica, preotii si sa-L mai rastignim odata pe Hristos.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anca Spânu
  Marți, 23 Octombrie 2012 15:56
  Am crezut că e mai bine să las doar cititorii să-şi exprime punctele de vedere, întrucât subiectul, după câte se vede, este foarte discutat, semn că fiecare ne-am întâlnit, la un moment dat, cu situaţii similare. Celor care mă fac protestantă, le răspund că nu sunt, sunt ortodoxă şi aşa voi rămâne până mor, nu cred în schimbatul taberelor pe parcurs. În acelaşi timp, dacă preotul cu pricina ar fi fost protestant, aş fi scris exact la fel. Cât despre acuza că vreun preot ar fi pus la cale acest articol, nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng. Nu e cazul, vă asigur. Cunosc destui preoţi care sunt cu adevărat demni de acest nume, care au har, care-l slujesc pe Dumnezeu cu cinste, care îşi respectă semenii. Pentru fiecare dintre aceştia, cât şi pentru rezistenţa în timp a bisericii noastre, cred că unele lucruri ar trebui schimbate. Dacă a rămas cineva în Evul Mediu, atunci cu siguranţă aceea nu sunt eu. Cât despre incultură, nu pot decât să-mi doresc să fie toţi oamenii la fel de inculţi pe cât sunt şi eu, am duce-o cu toţii mult mai bine. Vă mulţumesc tuturor pentru opinii, simplul fapt că am adus în atenţie un subiect fierbinte mă bucură, înseamnă că nu fac umbră pământului degeaba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tommaso de Torquemada,tatic exemlpar altuturor inchizitorilor
  Marți, 23 Octombrie 2012 12:20
  Cele spuse de mine anterior sunt si pentru ,,cititor de bine,, ,unde suntem mai multi,puterea creste ,ce sa ne mai pierdem timpul cu filosofii sterile,fapte nu vorbe;nu ma dezamagiti,eu deja am aprins rugul,aduceti condamnata ,iertata sau nu de voi ,colegii mei iubiti!!!Cu cat vor fumega mai multe ruguri ,cu atat credinta va fi mai mare !!!sa incepem dar,nu ezitati,voi cavaleri ai dreptei si unicei credinte!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tommaso de Torquemada,taticul inchizitorilor!!!
  Marți, 23 Octombrie 2012 11:55
  Mai parintele,scuza-ma , ,,un alt cititor de bine ,,;ce mai atata tocmeala???Daca astazi mai sunt oameni care pot gandi si altfel decat cei in sutana ,la rug cu ei !!!Ce daca in ceasloavele vechi si zdrentuite , pe care citindu-le amuzat ,le mai folosea Naica a Petrei sa mai prinda si muste,scrie clar ca nu trebuie sa ridicam piatra decat daca suntem fara de gresala (SI NUMAI DUMNEZEU ESTE PERFECT ,FARA GRESALA!!!),hai sa terminam cu cei care nu gandesc ca noi,care indraznesc chiar sa fie de alta religie sau sa gandeasca altfel!!!Eu abia astept sa fumege iar rugurile Inchizitiei si sa-mi indeplinesc atributiunile mele de inchizitor sef!!!Ce rost mai are si sa asteptam pe DOAMNA ANCA SPANU sa se confeseze popii ,ca sa fie iertata (ca ala poate sa fie mai cu pacate de cat DOMNIA SA!!!)Asculta-ma pe mine ,parintele,punem de un rug si prima martira va fi aceasta ziarista!!!Ce conteaza ca are har ,inteligenta ,curaj si atat de mult umor,aceste toate defecte deranjeaza spiritele comode , ne da multe batai de cap!!!!!!La rug cu DOMNIA SA!!!Astfel ,dupa secole ,mai manac si eu ,o bucata de paine , ca pe aici prin rai ,pe unde bantui eu,slaba speranta!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alt cititor de bine
  Marți, 23 Octombrie 2012 07:40
  Mai cititor de bine, esti naiv, dar cine se mai bate astazi pentru Adevărul cu A mare. Doar aici se muncest pe salariu... La ce ne trebuie adevarul, daca putem manipula. Eu nu cred ca preotul a pus verigheta nasului, nici nasei... cred ca aici e multa ura si este dispret pentru preoti si pentru biserica. Ai dreptate, cred ca articolul este pus la cale de un alt fin care este al parohului de la biserica unde s-a facut cununia. Cine este dornic de adevar, poate afla foarte simplu. Cat despre pata ca toti preotii vin beti la biserica, pentru aceasta afimatie, madam Spanu, ce nume predestinat, Spanu, ar trebui sa mearga la popa sa se spovedeasca. Poate o iarta Dumnezeu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cititor de bine
  Marți, 23 Octombrie 2012 07:29
  Cititorule, cu siguranta, cu astfel de articole nu facem decat sa aratam cu degetul spre altii si nu spre noi. Și nici nu ne distingem, ci doar ne autodistrugem. in acest articol e multa ura, e mult dispret si e multa incultura, ca pe vremea inchizitiei și a erei de aur ateiste. A considera ca suintem mai mari decat Dumnezeu, e o mare nebunie si o mare neputinta omeneasca. Atât timp cat suntem sub imperiul interesului meschin, nu-L vom intelege și nici atât nu-L vom vedea pe Dumnezeu. A pune pata pe institutia Bisericii, doar pentru ca Anca Spanu sau oricare de pe acolo au niste simpatii protestante, nu e corect pentru cele cateva zeci de mii de cititori ai acestui cotidian și nici pentru galateni. Dar e satisfacator pentru vreun preot invidios care a pus la cale acest articol si pentru cei care considera ca e suficient sa acumulezi niste informatii fara sa/L iubesti pe Dumnezeu. Marea neputinta a acestor oameni este ca nu cred in Dumnezeu, ci ei se cred dumnezei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CITITOR VIATA LIBERA
  Duminică, 21 Octombrie 2012 16:46
  FELICITARI DISTINSA ANCA SPANU,FELICITARI SI MULTUMIRI ZIARISTULUI CARE A ABORDAT CURAJOS ACEASTA TEMA,DOVEDIND POATE,INDIRECT,CA ZIARUL NOSTRU DE SUFLET,AL GALATENILOR, ESTE CU ADEVARAT LIBER,NESUBORDONAT VREUNEI INSTITUTII, CA CEA POMENITA DE PREOPINENTII MEI,AICI!!!FELICITARI,CU ASA ARTICOLE,CU SIGURANTA VA CRESTE SI INTERESUL CITITORILOR DUMNEAVOASTRA PENTRU ACEASTA ONESTA PUBLICATIE,CARE NU SE SFIESTE SA SPUNA DIRECT,DE FOARTE MULTE ORI,UNELE ADEVARURI ATAT DE INCOMODE PENTRU UNII!!!MULTUMESC DIN SUFLET!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de FAUST, CEL ATAT DE INSETAT DE ADEVAR!!!
  Duminică, 21 Octombrie 2012 16:28
  SPUNEA CANDVA MEFISTOFELICUL NAPOLEON I, CA ,,TOTUL EVOCA EXISTENTA LUI DUMNEZEU,DAR CA ,RELIGIILE SUNT COPIII NOSTRI,, ,ADICA SUNT CREATE DE MINTEA NOASTRA MARGINITA,CA SI RELIGIA VECHILOR SI ATAT DE ADMIRABIILOR GRECI,CA SI CELELALTE SUTE DE RELIGII,CARE CU AROGANTA ISI REVENDICA DETINEREA ADEVARULUI SUPREM, ABSOLUT!!!UN ALT CONTEMPORAN CELEBRU AL IMPARATULUI POMENIT,UNUL DINTRE GENIALII STRATEGI CARE AU CONTRIBUIT LA INGENUNCHEREA AMBITIOSULUI FRANTUZ,MARESALUL KUTUZOV,NE-A LASAT O INVATATURA BUNA PENTRU TOTI,NU NUMAI PENTRU MILITARI,CUM S-AR CREDE LA PRIMA VEDERE;KUTUZOV SPUNEA: ,,CU CAT CURGE MAI MULTA TRANSPIRATIE PE CAMPUL DE INSTRUCTIE, CU ATAT VA CURGE MAI PUTIN SANGE PE CAMPUL DE LUPTA,,!!!LUAND ACEST SFAT IN CONSIDERATIE SI EXTRAPOLANDU-I ARIA DE APLICARE,NU TREBUIE SA FIM GENIALI,CA ACESTI ILUSTRI OAMENI AMINTITI,PENTRU A PUTEA INTELEGE CA ,DACA TOT MAI MULTI OAMENI VOR UMPLE BIBLIOTECILE ,SCOLILE SI TEATRELE,INSTITUTIILE DE CULTURA ,SAU IN CASELE LOR,UNELE OPULENTE,ALTELE ,MAI MODESTE,VOR CITI CAT MAI MULT,TOT MAI PUTINI VOR MAI FI CEI RELIGIOSI,BIGOTI,CARE SA IA DE BUNE POVESTILE POPILOR AROGANTI,CARE NE AMINTESC TOT MAI MULT PRIN PRACTICILE LOR COTIDIENE DE INFRICOSATORUL EV MEDIU,EPOCA A INTOLERANTEI RELIGIOSE ,A OBSCURANTISMULUI SI ISTERIEI RELIGIOASE,, CAND MINTI STRALUCITE CA ALE LUI BRUNO,SERVET,GALILEI,CAMPANELLA,CAT SI ALTE SUTE DE MII DE OAMENI,AU PLATIT CU VIATA, PE RUG SAU ESAFOD ,SAU CU LIBERTATEA ,IN CRUNTELE HRUBE ALE INCHIZITIEI----PENTRU CURAJUL NEBUN(ATUNCI!!!) DE A SPUNE LUMII ADEVARUL,COMBATAND VECHEA SI RUGINITA DOCTRINA RELIGIOASA!!! CITIND RECENT ROMANUL ,,INTRUSUL,,AL LUI BASCO IBANEZ,AM RETINUT SI RECOMAND SEMENILOR OPINIA INTELEAPTA A PERSONAJULUI PRINCIPAL,DOCTORUL,CARE OPUNANDU-SE IEZUITISMULUI LA MODA IN TIMP,NE SPUNE CA LUMEA VA FI MAI BUNA SI MAI INTELEAPTA PRIN PROGRESUL STIINTELOR,CULTURII, SI PRIN INSTITUIREA CU ADEVARAT AL UNUI SISTEM AL DREPTATII SOCIALE!!!INTELEPTUL DOCTOR NE MAI SPUNE CA UNDE GRADUL DE RELIGIOZITATE A FOST FOARTE CRESCUT,IN TIMP,ATUNCI AU FOST SI CELE MAI CUMPLIE RABOAIE,MOLIME,PERSECUTII SI SUFERINTE SOCIALE,PE FONDUL CRASEI IGNORANTE !!!CRED IN DUMNEZEU,CA INTR-O INTELIGENTA SUPREMA (SPIRITUL ABSOLUT,LA HEGEL!!!),DAR IERTAT SA FIU,NU IN POVESTILE PRIN CARE UNII PROFI(!!!)DE RELIGIE,CAT SI PRELATII, ISI SPERIE INVATACEIISAU DREPT CREDINCIOSII,DUPA CUM SE MAI SPUNE PRIN MASS-MEDIA!!!IN FATA LUI DUMNEZEU,NU AM NEVOIE DE AVOCATI!!!SI MAI ALES,DIN ASTIA,CARE DIN CAND IN CAND,MAI CONFUNDA BISERICA,CU SCENA COMEDIEI,DACA NU CEA FRANCEZA,MACAR CEA AUTOHTONA,LA INDEMANA ORICUI!!!SI VORBA SMPATICULUI IANTU:,,FRATILOR,PUNETI MANA PE CARTE,CA NU URZICA!!!,,
  0
  0
  Raportează
 • postat de Biserica ca teatru de comedie :)
  Duminică, 21 Octombrie 2012 15:05
  Religia e pt prostovani, e de mirare ca pana si popii isi bat joc de voi? :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Duminică, 21 Octombrie 2012 09:52
  Eu mă așteptam ca arhiepiscopul Casian Crăciun să aibă un purtător de cuvând care să-și facă timp să citească Viața liberă și să ne dea o explicație. Biserica este sigură că, orice ar fi, lor le vin banii și nu are nici o responsabilitate în cazuri din acestea. A preluat metodele noi ale economiei de piață și a păstrat practicile comuniste acolo unde consideră că obține avantaje ”lumești”.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIHAI,ACELASI
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 14:01
  DOMNULE ,,POPA GHITA,, ,UMORUL DUMNEAVOASTRA CONTAGIOS ,FRIZAND ABSURDUL,NE ARATA CA ROMANUL,CU TOATE GREUTATILE INDURATE NU SI-A PIERDUT SIMTUL UMORULUI,DEFINITORIU PENTRU CEI DIN NEAMUL LUI CREANGA SI NEA"IANCU ,CAT SI BUCURIA DE A RADE ,CACI ,VORBA LATINULUI,,CASTIGAT RIDENDO MORES,,!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIHAI
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 13:46
  PACAT,STIMATA DOAMNA ANCA SPANU,CAT SI RESPECTABILE DOMN,CU PSEUDONIMUL IC,MARE PACAT CA NU TRAIESTE ASTAZI UN AL DOILEA BOCCACCIO,CA AR INCLUDE CU SIGURANTA INTR-UN ALT TOM AL VESTITULUI ROMAN,,DECAMERONUL,,CHIPURILE ATAT DE HAZLII ALE CELOR DOI COMEDIANTI IN SUTANA,PARDON,POPI!!!PACAT CA NEEXISTAND UN BOCCACCIO,ISTORIA MAREI LITERATURI A ACESTEI HAZLII SI TRECATOARE LUMI ESTE VADUVITA DE PORTRETELE CELOR DOI PRELATI,CARE MAI DEMONSTREAZA IAR CA VIATA ESTE SI CEL MAI MARE UMORIST!!!INTAMPLARILE HAZLII CU ACESTI ,,SLUJITORI,,AI BISERICII SUNT ATAT DE FRECVENTE SI REDATE IN MASS-MEDIA CU MULTA GENEROZITATE ,INCAT,SINCER,CRED CA UNII POT FACE SI ECONOMIE DE BANII DE BILET LA TEATRU ,LA O COMEDIE SPUMOASA,CAND LA DOAR DOI PASI ,COLEA,IN URBEA NOASTRA ATAT DE AMUZANTA,SUNT SCENE DE MAI MARE HAZUL,MAI ALES CAND PRINTRE PERSONAJE SE GASESC INDIVIZI IN SUTANA ,CARE NE FAC SA LACRIMAM CU DUIOSIE,AMINTINDU-NE DE MARELE SCRIITOR ITALIAN POMENIT AICI!!!ASTEPTAM CU INCREDERE SI MULTA SPERANTA RELATAREA UNOR SCENE ASEMANATOARE,CARE SA NE ARATE SI CAT DE NAIVI SUNTEM LUAND IN SERIOS SI UMPLAND CU BANI BUZUNARELE BURDUHANOASE ALE ACESTOR NOI INTERPRETI SI AI LUI DON BASILIO,PRELATUL RIDICULIZAT CU ATAT DE MULT FARMEC DE BEAUMARCHAIS CAT SI IN CELEBRELE OPERE ALE LUI ROSSINI(iL BARBIERE DI SIVIGLIA )SAU MOZART(LE MARIAGE DE FIGARO)!!!PANA LA TEATRU ,AVEM IN STRADA, DE MULTE ORI,ANDSCPF THICK CIRC!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Popa Ghita -Anunt publicitar !
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 10:16
  Anunt publicitar ! Preot tanar, cu imagine, serios si profi, ofer slujbe spectaculoase, la pomeni si inmormantari !

  In functie de preferintele defunctului, asigur joc de lumini, instalatie de fum si coregrafie adecvata, cu dansatori sau dansatoare , dupa caz !

  Niciodata nu ma imbat inainte sau in timpul slujbei . Deontologia profesionala ma obliga sa ma machesc numai dupa ........ !
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 05:58
  Interesant titlul dar si patania , se mai intampla (vezi cazul
  politician-ministru finante ) si asta numai datorita zicalei din popor ,aia cu o data vede nasul.....iar daca-i place mai incearca. Intamplarea cu cununia este iesita din comun, dar ce spuneti de popa beat turca, la o inormantare ? Respectivul popa ,cu chiu cu vai ,termina slujba la biserica ,duce convoiul mortuar la cimitir iar cand sicriul a fost asezat pe margine gropii ,pentru ultima oficiere , popa nu mai apare. Zarva mare ,rudele decedatului incep sa-l caute . Pana la urma dau de el ,intr-un capat al cimitirului ,in chiloti si maieu ,popa facea inviorare.Un fecior al decedatului , zdrahon cu adevarat, i-a popa de gat si-i zice, daca in cinci minute nu termini slujba te pun pe tine pe fundul gropii si deasupra sicriul . S-a cam trezit popa si a terminat imormantarea , Stau si ma gandesc ,o fi stiut popa ca in satul respectiv s-a nascut un sfant si ca a ajuns dracul popa? Atentica 100%.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.