Atenţie, Rovana timbrează ca la Plumb!
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Atenţie, Rovana timbrează ca la Plumb!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce s-au lăudat că vor modifica taxele „aberante” de înmatriculare, useliştii de pe stânga au început şi ei să abereze.

Proiectul legislativ al timbrului de poluare îl găsiţi pe site-ul Mediului. Nu schimbă cu nimic condiţiile de factor ale aplicării, ba are şi calculele făcute în grabă şi eronate.

Principiul „poluatorul plăteşte” e de faţadă cât timp pentru maşinile vechi, poluante şi înmatriculate în România dinainte de 2007 se va plăti doar la schimbarea proprietarului. Deci nu poluatorul, ci cumpărătorul plăteşte, „ligheanele” preaderare putând polua în continuare liniştite cu actualii proprietari. Mai rău, „bulgarii” pot şi ei să stea liniştiţi, dar „căpşunarul” trebuie să decarteze dacă vrea să-şi mute maşina de la rezidenţa din Spania la domiciliul din România.

Tax...timbrarea propusă de Doamna de Plumb e la fel de aberantă ca a lui Boc. Caz concret: o Supernova Euro 2 din 2002 şi o Solenza Euro 3 din 2003. La prima dai 684 de euro, la cealaltă aproape 1.300 de euro (!), iar de „trăit” mai au amândouă la fel.

Greşeala guvernanţilor vine din cele două sisteme de calcul pentru acelaşi bir. O formulă pentru Euro 3, 4 şi 5 - miza fiind concurenţii SH ai Loganului - şi altă formulă pentru restul. Cum nimic nu e întâmplător, tabelul valorilor de taxare la Euro 3 e făcut în grabă şi cu valori ce contrazic măcar legile bunului simţ.

13-01-25-TimbruPlumb-anexa-euro3-rsz

Îi împiedică lăcomia să încaseze timbro-taxa în ani, pe măsură ce circulă respectivul autovehicul? S-o pună în preţul benzinei, cea din care provin noxele! Dar din acest preţ trebuie scoasă taxa de drum, uitată acolo de pe vremea PSD-ului. PSD-ul de dinainte de UE şi benzina fără...plumb.

Miriapuntea cu bare de torsiune

Citit 13463 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2013 21:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.