Sare-n ochi de contribuabil
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Sare-n ochi de contribuabil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai de parte de ieri vă spuneam aici despre administratorii ajutaţi de proprii lor stăpâni să scurgă fondurile publice pe ţevi lăturalnice. Cum unde nu curge, pică granulat, ia să vedeţi că se poate şi fără lichide!

În 2007, când a desfiinţat Ecosal Prest-ul găurit cu lipsuri contabile de peste trei milioane de euro, primarul de tristă amintire a înfiinţat însă un serviciu public, sub autoritatea consiliului local şi în directa sa subordine. Şi l-a păstrat şi pe Ion Ionescu ca mare şef, cu toată structura din subordine.

Motivul păstrării gunoaielor în preajma bugetului local a fost, vezi Doamne, că nu se terminase încă programul ISPA salubritate şi pierdeam fondurile rămase de alocat.

În 2009 s-a terminat şi ISPA, dar salubritatea nu s-a mai privatizat. Începuse deja criza. Şi unde să disponibilizezi 20% din personal, cum cerea Boc? De-aia, să nu vă mire dacă unii dintre şoferii maşinilor de serviciu ale Primăriei vă fac să strâmbaţi din nas în trafic. Nu-i vina lor că nu s-a găsit alt loc să li se transfere cartea de muncă. Şi câte alte posturi s-or mai fi restructurat tot aşa, de ochii lumii, dar depistabile de un control cu nasul fin...

Ştiut fiind că lupul îşi schimbă doar părul, şi directorul Ionescu e tot stat în stat. Are propriul birou de achiziţii, el nu stă la mâna Primăriei, cum stau şcolile, de exemplu. Sarea de deszăpezire achiziţionată recent, cu miile de tone inutile şi la preţ de săruri, dovedeşte că primarul e încă în luna de miere şi n-are curaj să-i spună ceva de dulce.

Ce mai contează că străzile lăcrimează sub gropi, iar grădiniţele şi dispensarele plâng după fonduri. O fi de la sare, le-o fi sărit în ochi.

Ecosalina nostra

Citit 14831 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Februarie 2013 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.