Noul Galaţi, luat de val
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Noul Galaţi, luat de val
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragă contribuabilule, îţi prezentăm această însăilare deliro-grafică cu pretenţii de siglă a noului tău oraş, în care toate-s vechi şi stau să pice toate. Am adăugat noi repere de bun-simţ fotografic întru trezirea la realitate a creatorului de forme fără fund şi cap, dar sunând frumos din coadă...

Să observăm aşadar frunzele mitico-ilogice la o aşa faleză asfaltată de terase şi jumulită de neîngrijire. La ce preocupări botanice te-ai putea aştepta de la nişte edili care dau chix şi la firul ierbii de pe stadioane?

De remarcat însă sinceritatea limbajului plastic până la deformare ireversibilă, precum malul surpat de o parte şi de alta a canalului Dunărea-Marea Groapă. Acest fiord, născut natural din indolenţa celor care şi-ar dori să vadă Elicea prăvălindu-se în valuri la propriu şi la comun cu banul public, sapă adânc până sub poala blocurilor P, semeţ ridicate la înălţimi diferite, după cum le dictează solul inegal tasat sub fundaţii.

Peisajul apoteotic e completat de o pălălaie rotofeie, posibil muc nestins de hotel ars până la temelii sub privirile neputinciose ale pompierilor veniţi să demonstreze cum li se blochează autoutilitara cu scară, ultimul model de acum 20 de ani.

Numele oraşului încearcă să-l facă pe privitor să zâmbească doar că literele deşelate sugerează un rictus, ca de la cocoşarea sub taxe. Acesta este completat de strigătul de hienă australiană - "our time is now!" - ieşită la prăduit pe refrenul celor de la Plain White T's, o formaţie a gulerelor albe de tricou din sportul autohton, cu puţini campioni şi o droaie de manageri penali.

Privitor rămas tablou fără siguranţe

Citit 16501 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2013 07:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.