Şmecheria te poate costa viaţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Omul de afaceri Nae Nicolae a murit în cursul zilei de ieri în urma unui accident de circulaţie cum nu se poate mai stupid. Bentley-ul condus de el a fost zdrobit de un tren. Conform surselor oficiale, omul de afaceri, aflat la volanul maşinii de lux, ar fi trecut peste faptul că în faţa sa erau mai multe maşini oprite, peste faptul că barierele erau lăsate, iar semnalele acustice şi luminoase avertizau că se apropie trenul.

Pur şi simplu, Nae Nicolae, cunoscut în lumea bună din Bucureşti sub supranumele de „Prinţul Imobiliarelor din Ilfov”, a considerat că respectivele semnale de avertizare nu sunt pentru el, că şoferii ce s-au aşezat la coadă pentru a aştepta trecerea trenului sunt nişte fraieri şi că reglementările Codului Rutier nu i se aplică şi lui. Pur şi simplu a crezut că, fiind posesor de Bentley, trenul va opri pentru el. Din păcate pentru Nae Nicolae, lucrurile nu au stat chiar aşa. Fraierii au rămas la barieră cuminţi, iar trenul nu s-a oprit. Rezultatul a putut fi văzut pe toate canalele de ştiri.

Deplâng, pe de o parte, tragedia familiei sale. Pe de altă parte, poate un astfel de accident readuce în ochii tuturor şmecherii din trafic. Îi ştiţi cu toţii. Sunt cei care forţează de fiecare dată culoarea roşie a semaforului. Sunt cei pe care Poliţia nu îi opreşte niciodată. Sunt cei care parchează pe interzis, care blochează calea de acces a traseelor de transport în comun. Sunt cei care şi-au ridicat imperii de carton pe spatele fraierilor, aruncând pe masa vreunui politician o prăjitură gustoasă. Sunt cei care ne sfidează în fiecare zi.

Pentru oamenii de rând există legi. Dacă nu ai asigurare, plăteşti, dacă te-ai suit băut la volan, plăteşti şi rămâi fără carnet şi câte şi mai câte. Pe de altă parte, pentru aceşti domni, în caz de accident mortal, trecerea de pietoni se mută. Dacă, beţi morţi, adorm în vreo intersecţie, Poliţia spune că sunt bolnavi de inimă. Sunt Dumnezeii şoselelor şi numai trenul îi mai "amendează" din când în când.

Vreau să fiu bine înţeles. Nu îmi pare deloc bine de tragedia lui Nae Nicolae. Putea fi evitată, cu puţină răbdare. Din păcate, omul nu a avut educaţia legală. Dacă ar fi primit amenzi usturătoare, poate s-ar fi oprit. Dacă s-ar fi mers şi mai departe, ca în Elveţia spre exemplu, unde se pot da amenzi în funcţie de averea contravenientului, poate Nae Nicolae ar fi contribuit binişor la bugetul de stat. Dacă i s-ar fi confiscat vreo două-trei maşini de lux, poate s-ar mai fi gândit o secundă înainte de a apăsa pedala de acceleraţie.

Nu toate cazurile sunt precum cel al lui Nae Nicolae. Alţi şmecheri ai şoselelor nu au murit singuri. Pe lângă ei au murit oameni nevinovaţi, care s-au aflat la locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Alţi şmecheri ai şoselelor, spre exemplu Şerban Huidu, au băgat oameni nevinovaţi în mormânt şi nu au făcut nicio secundă de puşcărie.

Din păcate, legile în România sunt făcute de şmecheri pentru fraieri. Oamenii legii nu vor recunoaşte însă niciodată acest lucru. Din păcate, oamenii de rând îl simt în fiecare zi. Poate că de aici ar trebui începută schimbarea la faţă a României. De la Codul Rutier. În rest, Dumnezeu să-l ierte pe Nae Nicolae!

Citit 1733 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2013 17:36

4 comentarii

 • postat de trtge
  Joi, 18 Iulie 2013 15:44
  In sfarsit mai apare si o stire pozitiva ca de nasoale si deprimante m-am saturat....
  0
  0
  Raportează
 • postat de alb
  Joi, 18 Iulie 2013 08:39
  ce poti spune in acest caz, el a primit pedeapsa lui d-zeu, ptr. ceia ce a facut aici pe pamant, daca legile de aici nu-l puteau pedepsi legea divina si-a spus cuvintul, nui de bucurat acest caz, dar poate vor trage invataminte cei din tagma lui, ca trebuie sa respectam legile oricine am fi, dumnezeu sa l ierte, si sai aseze sufletul dupa faptele facute aici pe pamant
  0
  0
  Raportează
 • postat de modestu
  Joi, 18 Iulie 2013 07:49
  ,,daca ar fi primit amenzi usturatoare s-ar fi oprit ,, - un citat din articolul dvs ,de altfel care mi-a placut f.f. mult

  nu exista pentru el politie si amenda sa-i fie data .
  aceste tipuri de greturi,aceste vomitaturi ale societatii romanesti se cred deasupra tuturor si o sa va mirati poate ,dar sunt mai bine ,,tinuti in brate,, si decat presedintele Romaniei si chiar primul ministru.
  Dumnezeu Sa-l IERTE si poate invata si ,,fratii, lui ceva din aceasta moarte cutremuratoare .nimic nu-i intamplator stati linistiti ,ca el mai trec zeci si zeci pe zi.nimic nu-i intamplator
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vasile Braileanu
  Joi, 18 Iulie 2013 03:34
  Da, este clar ca amenzile trebuiesc date diferentiat, dar ar trebui inceput cu amenzi dupa valoarea masinii, dupa parerea mea, de exemplu costul unei roti a masinii in cazul depasirii de viteza. In felul asta, un smecher ar plati 2-4000 euro la o depasire a vitezei. In anumite cazuri, cum este depasirea barierei de la tren, ar trebui sa i se ia carnetul si sa nu mai aiba voie sa conduca 2 ani. La fel si pentru liniute.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.