Justiţie perversă

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Modul în care Justiţia a ales să rezolve cazul în care şapte tineri au fost acuzaţi de violul unei tinere de 18 ani din Vaslui a uluit şi încă uluieşte o ţară întreagă. Ignoranţa cu care tratează tinerii fapta lor pare că s-a extins şi asupra modului în care Justiţia tratează problema. O Justiţie oarbă, care în loc să facă ordine, produce dezordine. Decizia de a-i lăsa pe tineri în libertate pe perioada cercetărilor a încins spiritele oamenilor şi nu fără motiv, având în vedere că situaţia contravine tuturor valorilor în care credem. Statul ne-a trădat aşteptările. Aproape 300.000 de oameni au semnat o petiţie prin care cer arestarea acuzaţilor lăsaţi în libertate, semn că, în lipsa unei justiţii puternice, în care valorile sunt luate peste picior, grupurile cer singure dreptatea.

„Trecem noi şi peste asta”, a postat, pe pagina lui de Facebook, unul dintre cei şapte violatori ai tinerei, jucând astfel rolul de victimă, nu pe cel de făptaş. Un altul se laudă că „freacă menta”, aruncându-ne în faţă că a câştigat în faţa Justiţiei.

Nu, după ce ai abuzat sexual nu ai voie să te simţi plictisit şi nu ai voie să „freci menta”, decât poate în puşcărie, dacă atât te duce mintea şi conştiinţa. Justiţia nu este eficientă în România, s-a dovedit încă o dată, iar cei şapte tineri nu vor înţelege niciodată că au greşit, atâta timp cât sunt lăsaţi în libertate şi sunt chemaţi doar până la secţia de poliţie să facă act de prezenţă. Despre ce fel de justiţie poate fi vorba, dacă un magistrat consideră că nişte violatori merită să se plimbe liberi, doar pentru că şi-au recunoscut fapta şi că nu au antecedente?!

Agresatul este pus la zid în România secolului XXI, iar agresorii sunt lăsaţi liberi, să râdă şi să se laude cu faptele lor sau chiar să joace roluri de victime. "Nu a forţat-o nimeni. Fata s-a învoit de la ore ca să iasă să se întâlnească cu băieţii", spune tatăl unuia dintre băieţi. De la a accepta să te întâlneşti cu un băiat sau a accepta să fii condusă până acasă şi până la accepta să faci sex în grup e cale lungă, dar asta pare că încă nu poate fi înţeles de către unii dintre noi. Asta pentru că suntem închistaţi încă într-o mentalitate rudimentară, în care femeia trebuie să poarte fuste până la genunchi, iar dacă acceptă să se vadă cu un băiat sau bărbat înseamnă că îşi dă acordul pentru sex în grup. Nu, nimeni nu şi-ar da acordul să fie abuzat sexual până la leşin.

Până şi în practicile sado-maschiste există cuvinte de siguranţă, în care unul dintre parteneri poate spune stop. Or, acest „stop” a fost strigat, dar niciunul dintre cei şapte bărbaţi (sau dominatori, în cazul în care ar fi fost un joc consimţit de către toţi participanţii, aşa cum susţin băieţii) nu a avut urechi sau inimă să audă. Au continuat şi au acum reacţii de mândrie că au abuzat sexual o fată ore întregi. Fiinţele astea sunt lăsate în libertate, cu conştiinţa curată, şi pot - de ce nu? - oricând, să ofere „o partidă de sex-surpriză” altei tinere.

Citit 1526 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2015 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.