Justiţie perversă

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Modul în care Justiţia a ales să rezolve cazul în care şapte tineri au fost acuzaţi de violul unei tinere de 18 ani din Vaslui a uluit şi încă uluieşte o ţară întreagă. Ignoranţa cu care tratează tinerii fapta lor pare că s-a extins şi asupra modului în care Justiţia tratează problema. O Justiţie oarbă, care în loc să facă ordine, produce dezordine. Decizia de a-i lăsa pe tineri în libertate pe perioada cercetărilor a încins spiritele oamenilor şi nu fără motiv, având în vedere că situaţia contravine tuturor valorilor în care credem. Statul ne-a trădat aşteptările. Aproape 300.000 de oameni au semnat o petiţie prin care cer arestarea acuzaţilor lăsaţi în libertate, semn că, în lipsa unei justiţii puternice, în care valorile sunt luate peste picior, grupurile cer singure dreptatea.

„Trecem noi şi peste asta”, a postat, pe pagina lui de Facebook, unul dintre cei şapte violatori ai tinerei, jucând astfel rolul de victimă, nu pe cel de făptaş. Un altul se laudă că „freacă menta”, aruncându-ne în faţă că a câştigat în faţa Justiţiei.

Nu, după ce ai abuzat sexual nu ai voie să te simţi plictisit şi nu ai voie să „freci menta”, decât poate în puşcărie, dacă atât te duce mintea şi conştiinţa. Justiţia nu este eficientă în România, s-a dovedit încă o dată, iar cei şapte tineri nu vor înţelege niciodată că au greşit, atâta timp cât sunt lăsaţi în libertate şi sunt chemaţi doar până la secţia de poliţie să facă act de prezenţă. Despre ce fel de justiţie poate fi vorba, dacă un magistrat consideră că nişte violatori merită să se plimbe liberi, doar pentru că şi-au recunoscut fapta şi că nu au antecedente?!

Agresatul este pus la zid în România secolului XXI, iar agresorii sunt lăsaţi liberi, să râdă şi să se laude cu faptele lor sau chiar să joace roluri de victime. "Nu a forţat-o nimeni. Fata s-a învoit de la ore ca să iasă să se întâlnească cu băieţii", spune tatăl unuia dintre băieţi. De la a accepta să te întâlneşti cu un băiat sau a accepta să fii condusă până acasă şi până la accepta să faci sex în grup e cale lungă, dar asta pare că încă nu poate fi înţeles de către unii dintre noi. Asta pentru că suntem închistaţi încă într-o mentalitate rudimentară, în care femeia trebuie să poarte fuste până la genunchi, iar dacă acceptă să se vadă cu un băiat sau bărbat înseamnă că îşi dă acordul pentru sex în grup. Nu, nimeni nu şi-ar da acordul să fie abuzat sexual până la leşin.

Până şi în practicile sado-maschiste există cuvinte de siguranţă, în care unul dintre parteneri poate spune stop. Or, acest „stop” a fost strigat, dar niciunul dintre cei şapte bărbaţi (sau dominatori, în cazul în care ar fi fost un joc consimţit de către toţi participanţii, aşa cum susţin băieţii) nu a avut urechi sau inimă să audă. Au continuat şi au acum reacţii de mândrie că au abuzat sexual o fată ore întregi. Fiinţele astea sunt lăsate în libertate, cu conştiinţa curată, şi pot - de ce nu? - oricând, să ofere „o partidă de sex-surpriză” altei tinere.

Citit 1408 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2015 20:03

6 comentarii

 • postat de Basil ...
  Vineri, 24 Iulie 2015 17:14
  76.121.151.***
  @ Ana : numele fostului jude este ilie costache ,celebru si prin alta achitare de rasunet ,achitare pentru care s-a deplasat cu o masina a militiei sa ridice valiza cu bani .Adica shpaga. [ omor din culpa in comunitatea rroma din Liesti sau Ivesti ]
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ana List
  Joi, 23 Iulie 2015 19:19
  78.96.40.***
  @Bazil, vezi ca chiar acum se comenteaza pe un post TV despre un proiect de Lege a raspunderii magistratilor .... dat uitarii. Problema tine cumva de explicatia "aia mai tare". De lipsa acestei legi se folosesc inclusiv politicienii care ne conduc. Ei pot da sugestii sau chiar ordine procurorilor si judecatorilor pentru a-si satisface pohtele (arestari abuzive, inscenari, fabricari de probe false, impiedecarea depunerii unor probe pertinente si necesare, respingerea actiunilor in justitie care-i pun pe ei in dificultate etc.) si judecatorii ii asculta pentru ca nu au nici o raspundere. Apropo! Cine e judecatorul ala? Macar numele de familie.....
  1
  2
  Raportează
 • postat de Basil ...
  Joi, 23 Iulie 2015 18:56
  76.121.151.***
  @ Ana : marele filosof este cumva Karl Marx ? Vorbim despre probe biologice la Vaslui ? ? ? Am avut si noi in Galati un raposat judecator care a decis o achitare intr-un caz de viol cu cosecinte grave ,spitalizare etc....Acel jupan al justitiei locale cand ne-a parasit auitat sa i-a casa [situata in Piatza UNIVERSITATII ] si valorile considerabile obtinute datorita'' constiintei''.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Jean Ivanov
  Joi, 23 Iulie 2015 18:51
  5.13.149.***
  Astia 7 sunt din aia 99% crestini ortodocsi, care merg la biserica, au urmat cursuri de religie in scoli, la care vine popa la masa.... Cata ipocrizie in continuare!.... Pe alti enoriasi BOR ii excomunica - pe astia si pe familiile lor ii tine in brate! Nu am auzit nici o luare de pozitie a Bisericii... Biseriica ce rol are in societate? Comunitatea din care fac parte ar trebui sa ia atitudine si sa-i pedepseasca pe ei si pe familiile lor - pana pleaca din comuna! Oricum nu se mai pot "reintegra in societate"... Care femeie, in cunostiinta de cauza, va mai vrea sa aiba o relatie cu unul dintre indivizii astia? Doar una de acelasi nivel... Deci comunitatea, daca se complace in ai tine in cadrul ei, se dovedeste ca este de aceelasi nivel moral.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Ana List
  Joi, 23 Iulie 2015 10:27
  78.96.40.***
  Mai @BASIL, sunt mai multe feluri de probe. Nici in cazul furturilor nu exista, de cele mai multe ori, probe cu martori. Recunoasterea faptei este o proba.Ei s-au si laudat prin diferite forme si mijloace. In acest caz, poate ca este si proba analizelor biologice. Si sa fie clar. Chiar daca ea a mers sa faca sex cu 2 sau cinci dintre ei, vazand ca s-au adunat sapte, in mod firesc, a renuntat, a refuzat. Ce a continuat, tot viol se numeste. Si, oricum ai da-o, fapta e oribila.
  Cat priveste solutia magistratilor, este o explicatie. Nu o spun pe aia cea mai tare ci pe urmatoarea: daca nu ai voie sa comentezi solutiile judecatorilor decurge logic ca pot decide orice iar "propria constiinta" cu care trebuie sa judece este in buzunarul lor, nu in cap (vorba unui mare filosof din sec. XIX, "constiinta trece prin stomag", chiar daca in acest caz, sensul este putin altfel.
  1
  4
  Raportează
 • postat de BASIL
  Joi, 23 Iulie 2015 08:39
  76.121.151.***
  Din cele descrise se pare ca exista un martor ocular aflat pe campul cu pricina la momentul faptei ...in alte parti ale mapamondului procurorul arunca dosarul militianului ori judecatoru il arunca procurorului,in cap.JUSTITIA SE FACE CU PROBEEEE...
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.