Onoarea zilei

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

O emisiune interesantă, pasionantă chiar, care ne aduce veşti bune dinspre excelenţa românilor, “Profesioniştii”, semnată la Televiziunea Română de Eugenia Vodă (şi câte somităţi, câţi oameni speciali - artişti, inventatori, capete încoronate chiar - nu ne-au mai încântat în emisiune!), a adus în platou luni şi doi jurnalişti de investigaţie. Invitaţii au vrut să arate cum se poate face o profesie nobilă dintr-o meserie de scribi pentru unii, iar pentru alţii, a distracţiei publice, scandalului, bârfelor ori “job” făcut din interes sau din plăcerea de a lovi.

Unul dintre invitaţi, Cătălin Tolontan, e din ce în ce mai prezent cu anchete care decapitează la greu; cel mai recent, în afacerea Hexi Pharma. Sigur, opoziţia jurnalistică (căci nu numai în politică există opoziţie) îl consideră la fel de exagerat precum Superman. Ei, nimeni nu are doar fani…O tânără jurnalistă chiar îmi spunea că lucrează la o temă de masterat, nu despre Cărtărescu sau Eminescu, ci despre Tolontan! Alături de el, jurnalista Emilia Şercan.

Da, îi e frică, a recunoscut Tolontan la “Profesioniştii: însă frică să nu greşească, să nu nenorocească pe cineva din neglijenţă. Şi nu porneşte de la prezumţia de vinovăţie!

Şi mai umană a urmat reacţia neaşteptată a Emiliei Şercan. Din când în când, aşa cum se întâmplă la această emisiune “de oameni”, firescul pătrunde pe platourile cu decoruri virtuale şi promptere. Trebuind să răspundă sincer sau să mintă convenabil, jurnalista de investigaţii a ieşit din imagine, ca să plângă, şi nu suduind, precum Rona Hartner la Tucă Show. “Sunt o impostoare. Cum să pretind că sunt o profesionistă a presei, din moment ce am făcut marele compromis cu Vântu?”, a izbucnit, sincer, cea invitată ca vedetă a jurnalismului curat. Ea se lăsase cândva angajată, pe o leafă într-adevăr greu de ignorat, la postul mogulului arestat, dar îşi dăduse apoi demisia, simţindu-se dirijată. Dna Vodă făcuse o incizie pentru a afla inima ziaristei, ziarista nu a putut minţi şi nici televiziunea nu a cenzurat scena. Între timp, foşti turnători invadează ecranul, făcându-ne morală, ticăloşii dau declaraţii şi slăbănogii mintal se lasă măcar îndelung pozaţi.

Citit 1110 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2017 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.