Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
2 comentarii

Nu e zi lăsată de la Dumnezeu în care, la orice adiere de vânt, oricât de mică, să nu se întrerupă lumina măcar într-un singur punct din Galaţi. Şi iarăşi, nu trece o zi fără ca măcar un gălăţean nemulţumit să sune la redacţie ca să se plângă că i-a picat curentul, în oraş ori în vreo comună din judeţ. Sau că i s-a stricat mâncarea în frigider.  Sau că nu e lumină pe stradă. Sau că nu răspunde nimeni la numărul de deranjamente al Electrica, celebrul 929. Sau că, în rarele cazuri în care cineva ridică până la urmă receptorul, răspunsul este repezit şi incomplet, neprecizându-se când va fi remediată defecţiunea. Dacă este cumva şi vreo furtună, cum se pare că sunt tot mai dese în ultimul timp, atunci Dumnezeu cu mila: nu ne ajung toţi redactorii ca să răspundă la toate telefoanele care sună în redacţie. În fond, dacă se întâmplă vreo situaţie de forţă majoră, cum a fost cea de la sfârşitul lunii aprilie, când o ninsoare scurtă, dar furioasă, a pus la pământ aproape trei sferturi din reţeaua electrică a judeţului, efectele sunt de înţeles. Atunci însă, ceea ce a deranjat a fost reacţia celor de la Electrica: modul în care au comunicat dimensiunile concrete ale dezastrului şi rapiditatea cu care au fost mobilizate echipele de muncitori, veniţi şi din alte judeţe, pentru a pune stâlpii şi reţeaua la loc. Au fost totuşi foarte multe cazuri în care locuitori ai judeţului Galaţi au stat chiar şi trei săptămâni fără lumină în casă, după acea furtună. Or, în secolul 21, e greu de acceptat acest lucru. Eşti furnizor de servicii, atunci furnizează-le, dacă îmi vrei banii! Mai ţineţi minte „cazul Ţiglina” din primăvară, când gălăţenii de acolo mai mult n-aveau decât aveau curent?
Până acum câţiva ani, filiala locală a Electrica avea un bun obicei, acela de a convoca conferinţe de presă regulate, în care se menţionau investiţiile în reţea. Acum însă, tăcere. De unde să ştie simplul cetăţean, cel căruia i se opreşte curentul, de investiţiile pe care (eventual) le mai face Electrica, dacă nu le vede scrise în ziar şi, mai ales, dacă nu le simte în casă? Cum poţi să combaţi ideea generală că reţeaua actuală de energie electrică este aceeaşi de pe vremea comunismului, doar că are mai multe taxe pe ea? Şi aşa ajungem la vorba unui comentator de pe site-ul ziarului nostru: Cât să mai reziste şi stâlpii lui Ceauşescu?

Citit 2222 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2017 18:57

2 comentarii

 • postat de galatean Duminică, 27 August 2017 11:44 Link la comentariu
  0
  1

  dl reporter, asta cu "suntem in sec21" nu tine ca suntem mai rau ca pe timpul lui ceasca, cand intreruperile de curent erau programate. In plus, atunci stateam la tv 2ore pe zi, dar acum stam cu tvurile in priza non-stop. Deci mai inchideti fratilor tv-urile,computerele, mai mergeti la o plimbare, ca avariati sistemul de transmisiune!lol

  Raportează
 • postat de Toma Sâmbătă, 26 August 2017 00:08 Link la comentariu
  2
  16

  Sa vedeti la iarna cand s-or baga caloriferele in priza ce veselie o sa fie!
  Si atunci o sa fie galatenii si inghetati si cu banii luati!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.