Tupeu de ministru certat cu şcoala

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Chiar în prima zi de şcoală, profesorii au fost bombardaţi din plin de o notă venită de la Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care li se atrăgea atenţia că nu au voie să folosească auxiliare neautorizate. Cum ministrul Liviu Pop a invalidat toate auxiliarele, e clar că profesorii nu au voie să folosească la clasă decât manualul. Trecem peste faptul că, de şase ani, elevii care acum sunt într-a V-a încep şcoala fără manuale. Dar ce te faci la clasa a VI-a, unde sunt vechi din mileniul trecut (ultima apariţie în 1996), iar algebra din programa de acum nu se pupă neam cu cea din carte? "Fără auxiliare nu se poate preda matematica. Ce teme le dăm pentru acasă? E ştiut că studiul matematicii înseamnă lucru cu creionul în mână", întreabă, pe bună dreptate, unul dintre profesori. În era tehnologiei, omul a găsit totuşi o metodă "subversivă" pentru a le da elevilor teme. A fotografiat paginile din auxiliar şi le-a postat pe grupul de pe Facebook al clasei, acolo unde nici gaia nu le vede. Este mai mult decât absurd ca profesorului să-i fie teamă să-şi înveţe elevii! Dar nota ministerului cu interdicţia auxiliarelor venea la final cu o ameninţare de toată frumuseţea, pe un ton destul de agresiv. Ce să mai vorbim de politeţea pe care ar fi presupus-o relaţia de colegialitate pe care ar trebui să o aibă Liviu Pop cu profesorii! Că, până la urmă, şi el e tot profesor. De matematică. Şi faptul că nu ştie când se folosesc doi de "i" şi când trei ar putea să fie scuzabil. Dar cum explici tu gafa imensă de a interzice în şcoli Gazeta Matematică, o revistă veche de 122 de ani, pe care n-au intimidat-o nici războiul, nici comunismul? Când tu, ministru, eşti prins de atâtea ori cu temele nefăcute, nu ai manuale, nu ai o listă de auxiliare admise, destitui inspectori generali pe motive stupide, încurcând hârtiile de înştiinţare, îi înlocuieşti cu alţii care fac scandal prin baruri, cât tupeu poţi să ai, ca să sari la gâtul oamenilor şcolii şi să-i ameninţi, în condiţiile în care ei se luptă zi de zi să-ţi dreagă ţie inepţiile pe care le  arunci în capul lor peste noapte?!

Citit 2829 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2017 17:56

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

 • postat de pop-ular
  Luni, 18 Septembrie 2017 13:54
  89.137.228.***
  Ei na, cum poate sa...Simplu! Sistemul din care face parte, de oameni ca el are nevoie pentru a-si rezolva interesele. E nevoie de un nene ca el care sa ne tina okupati cu prostia si ineptiile din capul lui pentru ca unii din spate sa traga niste sfori, sa faca alte interese. Pacat ca nici el nu vede ce i se pregateste.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Raluca
  Vineri, 15 Septembrie 2017 20:30
  Da, da...Acuma fiecare profesor (in cardasie cu unele edituri) a ajuns sa scoata cate un manual pe piata si bineinteles ca vrea sa-si vanda si el marfa si de aceea face scandal. Fiecare profesor vine si spune ca vrea diversitate (nu ingradire ca-n comunism )si o arunca pe asta fumata demult cu "ca-n comunism), spune ca un manual nu e bun, ca celalalt manual nu mai stiu ce "bube" are si tot asa zicand ca se vrea "diversitate" in manuale, dar defapt este altceva...sunt interese marsave, meschine ascunse in spatele celor care vocifereaza si care vor cat mai multe asa-zise manuale pe piata (se vrea ca fiecare natarau ce scoate/inventeaza/viseaza/creeaza/infiinteaza/"naste" cate un manual sa castige si el de pe urma acelor manuale inventate numite "auxiliare". Si asa ajunge ca tuturor copiilor sa le fie bagate pe gat fortat anumite si anumite manuale dupa cum ii convine unui profesor sau altuia in loc sa fie un singur tip de manual gandit de ministerul educatiei in colaborare cu toti profesorii si cu toate partile implicate...ca sa nu mai ajunga copii sa invete aiurea dupa 1000 de manuale diferite, iar ghiozdanul bietilor copii sa fie umpluti si carati zi de zi ca si cum ar fi umpluti cu pietre fiindca E PUS SA CARE 1000 DE MANUALE DIFERITE FIINDCA UNUI PROFESOR II PLACE, II CONVINE UN MANUAL, IAR ALTUI PROFESOR, ALTOR PROFESORI LE PLAC(E), LE CONVIN(E) ALT(E) MANUALE.

  Faceti naibii o conferinta, o adunare la minister in care ii aduceti la gramada pe toti factorii implicati si contribuiti la alcatuirea unui singur manual cu detoate cele necesare pentru elevi, studenti, NU SA CARE COPII SUTE DE MANUALE FIINDCA ASA VREA O TOVARASA INVATATOARE SAU ALTA.

  Asta e vrajeala cu manualele auxiliare, ca unele sunt mai complete, mai bune decat altele...fiindca asa vor unii sa fie ca sa aiba si altii de castigat de pe urma lor. Tupeu de ministru ne trebuie stimata doamna autoare fiindca altfel ne ingroapa unii (cu interese) copii in munti de manuale, in munti de fel si fel de hartii de rahat numite manuale. S-a vazut ca unele manuale ce nu erau aprobate de minister, dar care erau deja pe piata erau cu fel si fel de greseli si "mizerii", porcarii in ele (fiindca unii vor libertatea/diversitatea manualelor). ASTA VRETI SA INVETE COPII VOSTRI? DUPA FEL SI FEL DE MANUALE SCOASE PESTE NOAPTE DE ORICE FEL DE HABAUCI FIINDCA VOR UNII DIVERSITATEA MANUALELOR? Alcatuiti naibii de la bun inceput, in colaborare cu toti factorii un singur tip de manual si atata tot, iar celelalte sa fie culegeri sau alte hartii suplimentare pe care daca vor parintii sa le cumpere sa le cumpere, de bine, dar sa nu le fie bagate pe gat tot felul de manuale, care mai de care mai proaste, mai cretine alcatuite.

  Asta cu diversitatea manualelor este scoasa si batut fierul cat e cald pe ea doar pentru a mai castiga si altii de pe urma manualelor fiindca e o paine de mancat si din asta, de pe urma manualelor scolare pentru unii sarlatani.

  Iar de suferit nu au de suferit decat copiii care trebuie sa se supuna aerelor si mofturilor fiecarui profesor care prefera un anume manual fiindca li s-a permis oricaruia sa scoata manuale pe piata.

  Sa faca Ministerul o sedinta, un simpozion la care sa-i adune pe toti la o masa si sa alcatuiasca, sa conceapa un singur manual, complet pentru fiecare obiect si NU zece, 100, 1000 manuale rasarite peste noapte.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Vocea Ratiunii
  Vineri, 15 Septembrie 2017 16:18
  Mi se pare mai mult decat absurd sa se intample asa ceva. Domnul ministru nu cred ca realizeaza urmarile actiunilor dumnealui (iar daca o face se numeste rea-credinta). Manualele sunt depasite, vechi, poate uneori chiar in stare deplorabila. De aceea avem nevoie de auxiliare. Culegerile de matematica, cele de limba romana, engleza, fizica si alte materii sunt importante, mai ales cand cineva isi doreste sa faca performanta in acea materie. "Gazeta Matematica" este "abecedarul" olimpicului la matematica, iar cartile de gramatica publicate de Academia Romana au fost publicate cu un anumit scop. In aceasta tara se stie deja ca varfurile( elevii de top) parasesc Romania imediat ce iau bacalaureatul sau mai nou, inca de pe bancile liceului. Deja este o mare criza de specialisti in tara. Ar trebui sa ne punem un semn de intrebare. Continuand astfel, o sa vedem prichindei de clasa a 2a preferand sa invete in sisteme educationale mult mai pregsatite ca al nostru.Pot sa afirm din experienta ca niciodata profesorul nu se limiteaza la manual cand vine vorba de aprofundarea informatiei. Deja pot sa prezic urmarile: profesorii pasionati de predat o sa fie din ce in ce mai putini, rata olimpicilor o sa scada dramatic, promovabilitatea la bac o sa fie incredibil de mica, evaluarea nationala va avea o rata infima de note peste 5.
  Poate ministrul ar trebui sa se gandeasca cum sa faca opusul: sa promoveze educatia si sa o imbunatateasca.
  5
  5
  Raportează
 • postat de Moaca hidoasa a societatii manipulate
  Vineri, 15 Septembrie 2017 14:09
  De ce cucoana "tupeu" de ministru? De ce? Fiindca vrea sa puna stop marlaniei si mizeriilor unor gunoaie (ca nu sunt oameni) care vor sa profite de elevi? De ce trebuie sa fie n'spe mii de manuale, ca sa vina o boaita de profesoara, sau vreun imbecil de director de scoala sa impuna parintilor sa cumpere anumite manuale si de la anumite edituri fiinca boul acela de director sau boaia aia de profesoara are anumite avantaje materiale daca-i "face", ii obliga pe parinti sa cumpere n'spe mii de manuale, toate diferite, de la fel si fel de edituri fantoma aparute peste noapte care sunt ale cumatrului, cumatrului-nasului-finului-profesorului-directorului respectiv? De ce trebuie sa fie calvarul asta pe capul parintilor de a lasa la latitudinea oricarui profesor/director imbecil cu interese ascunse sa bage pe gat parintilor, elevilor sa cumpere n'spe mii de feluri de manuale de la tot atatea edituri. De ce? Ca trebuie sa mai manance si altii parai de pe urma AFACERII cu manualele scoase de toti imbecilii pe piata? La 1 milion de clase vreti 1 milion de feluri diferite de manuale si fiecare clasa avand cate 30 de materii, deci cate 30 de feluri diferite de manuale pentru 30 de obiecte dintr-un milion de de clase. Si pe vremea mea a fost porcaria asta cu n'spe mii de manuale diferite CA I SE NAZAREA UNOR CRETINI DE PROFESORI SA CEARA CA CUMPARAM ALTE MANUALE, NOI SA LE CUMPARAM DIN BANII NOSTRE FIINDCA CELE PE CARE LE CUMPARASEM DEJA NU ERAU "BUNE" IN MINTEA IMBECILULUI DE PROFESOR INTERESAT FIINDCA NU-SI LUASE EL PARAII DE LA EDITURA CU CARE AVEA ARANJAMENTE CA SA NE BAGE PE GAT ALTE MANUALE.

  De ce N'SPE MII DE FELURI DE MANUALE PADUCHIOASE SI MULTE SCRISE DE IMBECILI, CU GRAVE PROBLEME DE LIMBA ROMANA SI GRAVE PROBLEME DE LOGICA ELEMENTARA, DAR TREBUIA SA SE FACA SI EI CU NISTE PARAI.

  Aveam in ghiozdan, de zici ca nu duceam manuale ci CARAM CATAROAIE, BOLOVANI, CA TREBUIA SA VIN LA SCOALA CU 100 DE MANUALE FIINDCA LU' DOAMNA MIZERABILA DE PROFESOARA CU INTERESE ASCUNSE NE ZICEA CA MANUALUL ALA ARE TEORIA BUNA, IAR CELALALT MANUAL AVEA EXERCITIILE MAI BUNE SI ASA AJUNGEAM SA CARAM LA SCOALA 100 DE MANUALE PENTRU ACELASI OBIECT.

  De ce draq sa lasi libertatea unora de a ne baga pe gat 1000 de edituri si o mie de forme a unui manual, ca sa ce? Ca sa-i distrugem sanatatea copilului fiindca doamna invatatoare, educatoare, profesoara prefera un exercitiu dintr-un manual si un alt exercitiu din alt manual? Faceti draq-ului DE LA BUN INCEPUT CATE UN MANUAL BUN PENTRU FIECARE OBIECT...SI NU SA EXISTE 1000 DE MANUALE CARE FIECARE ARE CATE O "PARTICICA BUNA" (SA O IA DRAQ DE PARTICIPA) SI N'SPE MII DE BUCATI, PROSTII IN ELE.

  Dar cum in ziua de astazi pana si femeia de serviciu se crede scriitoare si scoate si ia un manual pe piata si vrea sa faca si ea bani de pe urma acelui manual pai de asta si scandalul gogomanilor, imbecililor, netrebnicilor care striga acum AJUTOR, NE INTOARCEM LA COMUNISM, fiindca li se ia de la gura BORFASILOR, falsilor "scriitori", editorialisti sursa de venit pentru rahaturile acelea de manuale pe care le produceau si pe care le vindeau. In ziua de astazi toti se cred scriitori si toti publica, inventeaza manuale, care le sunt bagate fortat pe gat elevilor, studentiilor. TERMINATI NAIBII CU N'SPE MII DE MANUALE...MULTE, FOARTE MULTE, MULT PREA MULTE FIIND DE TOATA JENA.  Si femeia care da cu matura pe strada la noi in cartier o sa scoata manual, fiindca o sa se creada scriitoare si voi i-l veti baga pe gat copiilor vostri fiindca cica nu vreti un singur manual ca pe vremea comunistilor. Si va mai intrebati de ce draq regresam si de ce multi sunt inculti si agramati in tara asta...PAI DACA AU INVATAT DUPA N'SPE MII DE MANUALE A CELOR N'SPE MII CARE S-AU CREZUT SCRIITORI SI CARE AU SCOS TOT FELUL DE PORCARII DE MANUALE PE PIATA DOAR PENTRU A LE VINDE SI A FACE EI PROFIT.


  SA SE FACA NAIBII DE LA BUN INCEPUT O ANALIZA LA MINISTER CU TOATA GLOATA PROFESORILOR SI SA SE AJUNGA LA UN SINGUR MANUAL PENTRU FIECARE OBIECT IN PARTE.
  FIINDCA SE FACUSE LA UN MOMENT DAT O CERCETARE, O ANALIZA SI SE AJUNSESE LA CONCLUZIA CA GHIOZDANUL COPIILOR NOSTRI A AJUNS SA CANTAREASCA MAI MULT DECAT UN SAC CU MORTAR PE CARE COPII NOSTRI IN CARA IN SPATE ZI DE ZI FIINDCA PROFESOARELE/PROFESORII LUI PESTE PRAJIT LI S-A PERMIS SA CEARA, SA PRETINDA ELEVIILOR SA VINA LA SCOALA CU N'SPE MII DE MANUALE, DE N'SPE MII DE FELURI, DE N'SPE MII DE EDITURI. Le distrugem sanatatea copiilor nostri fiindca manipulati fiind ni se spune ca ne intoarcem la comunism cu un singur manual pentru fiecare obiect? Hai sictir mai golanilor cu interese ascunse. Vreti parai de la copiii si pariti lor pentru toate rahaturile de manuale iesite pe piata fara nicio noima, fara niciun rost.

  Sa ceri copiilor sa vina la scoala cu ghiozdanul in spate carand 10 manuale diferite, aberante, aiurite pentru fiecare obiect in parte mi se pare o crima. Uitati-va naibii la straini ca pana acum ii dadeati ca exemplu, iar acum cand nu va mai convine strainii nu mai sunt buni ca exemplu nu-i asa?
  11
  14
  Raportează
 • postat de VALI
  Vineri, 15 Septembrie 2017 13:53
  Total analfabet,dragilor.Cum să spui asemenea lucruri,când un elev de clasa a II a îți poate spune când avem cuvântul ”copii” și când avem cuvântul ”copiii”.Și de-ar fi doar atât,dar lui îi debitează minte în fiecare zi câte o prostie.Doamneeeeeee,du-l departe de noi!
  2
  3
  Raportează
 • postat de Lira
  Vineri, 15 Septembrie 2017 08:54
  Grigore Gheba se răsuceste in mormânt . Scoala românească a fost obligată sa stea in " genunche" , probabil se gandesc ca daca vor fi prosti mai multi , vor fi păstoriți mai bine . Este îngrijorătoare rata analfabetismului funcțional , 40 % dintre elevi nu inteleg un text dupa citire , Romania se găsește pe primul loc in Europa . Am terminat scoala cu mult timp inainte de revoluție , cand cine avea carte , avea parte . Acum ai parte doar daca esti fiul sau fiica lui Daea care ne spune cu lejeritate ca si -a angajat copilul la ministerul pe care il conduce , că orice tanar trebuie sa-si faca un rost in viata . Acum sa revin la oile mele , nu la ale lui Daea , in acele vremuri in care eram elev , mergeam si sambata la scoala , făceam practica agricolă , profesorii de matematica , fizica , chimie dădeau teme de la pagina x la pagina y , si te lua mama Gaia daca nu veneai cu tema facuta . Sunt si acum Învățătorilor , profesori foarte bine pregătiți care merita salarii de n ori mai mare decat salariul pe care-l primesc si profesori care nu merita nimic !
  3
  15
  Raportează
 • postat de crystal
  Vineri, 15 Septembrie 2017 06:42
  Zici ministru si tragi apa la WC.
  Zici PSD si te apuca diareea.
  Zici Romania si iti vine dorul de duca .
  Trist dar adevarat.
  In perioada august 2016 -august 2017 Romania a pierdut populatie cat un oras mediu de tipul Ploiestiului. Si continua sa se faca cozi la pasapoarte.
  Sa il intebati pe tovarasul ministru ce mai urmeaza ? Arestarea celor care au 10 pe linie ?
  5
  14
  Raportează
 • postat de Sinistrul Educatiei Nationale
  Vineri, 15 Septembrie 2017 04:27
  E BAIAT BUN, PACAT CA E AGRAMAT SI CA L-A TRECUT INVATATOAREA LUI DIN CLASA A PATRA IN A CINCEA...
  6
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.