Studenţii francezi susţin la Galaţi proiectul de diplomă

Studenţii francezi susţin la Galaţi proiectul de diplomă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cel de al 15-lea student francez de la IMT Lille Douai - Florian Pereira, care a efectuat stagiul de şase luni pentru realizarea proiectului de diplomă în cadrul Departamentului de Ingineria Fabricaţiei din Facultatea de Inginerie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, şi-a susţinut recent proiectul.

Susţinerea s-a realizat în sistem videoconferinţă pentru a permite prezenţa celor patru membri ai comisiei, doi de la IMT Lille Douai şi doi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Relaţia dintre Departamentul de Ingineria Fabricaţiei de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Departamentul de polimeri, compozite şi inginerie mecanică al IMT Lille Douai, s-a dezvoltat de-a lungul a zece ani, perioadă în care 15 studenţi francezi au efectuat stagii de cercetare la Galaţi şi cinci studenţi români au efectuat stagii Erasmus la Douai. Stagiarii francezi au fost îndrumaţi, pe parcursul lucrului lor în cadrul Departamentului de Ingineria Fabricaţiei, de către domnii profesori Viorel Păunoiu şi Cătălina Maier.

Pe lângă schimbul de studenţi în decursul celor zece ani s-a efectuat şi un schimb de cadre didactice între cele două instituţii. Începând cu anul 2008, Cătălina Maier predă anual cursul de Deformare plastică a materialelor metalice studenţilor din Franţa. Peste zece articole au fost publicate în reviste indexate în baze de date internaţionale sau au fost prezentate în cadrul unor conferinţe internaţionale de către colective mixte franco-române de profesori şi cercetători din cele două departamente partenere. De asemenea, au fost depuse trei proiecte internaţionale de cercetare.

Citit 1698 ori Ultima modificare Marți, 12 Decembrie 2017 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.