Banii mai mulţi se duc doar în salariile profesorilor

Banii mai mulţi se duc doar în salariile profesorilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Educaţia rămâne în continuare o "cenuşăreasă", pentru că bugetul de anul viitor, cel mai mare din ultimii 27 de ani, după cum a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, nu este într-atât de mărinimos precum îl prezintă oficialul, afirmă specialiştii. De fapt, raportat la PIB, finanţarea pentru Educaţie este mai mică faţă de acum zece ani. Iar creşterea îi vizează doar pe dascăli, nu şi pe elevi.

Experţii în Educaţie spun că bugetul ministerului, chiar dacă a fost mărit cu 2,6 miliarde de lei faţă de anul trecut (cu 0,12 la sută), rămâne mai mic procentual faţă de cel din 2008, când a fost 4,24 la sută din PIB.

Ca şi până acum, finanţarea aprobată nu este în acord cu Legea Educaţiei, care prevede acordarea a 6 la sută din PIB pentru Învăţământ. "Avem o lege care nu se aplică. Este inadmisibil ce se întâmplă, atâta timp cât media UE a procentului din PIB alocat educaţiei este de 5,4 la  sută, iar media în Europa de Est este de 4,7  la sută", spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Citit 2088 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2017 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.