Locul al şaselea la Internaţionala de Robotică

Locul al şaselea la Internaţionala de Robotică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deşi nu au fost premiaţi de autorităţile locale, nici de ISJ şi nici de Ministerul Educaţiei, un alt premiu internaţional  important a fost adus la Galaţi de elevii de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" şi Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". Echipa "Hot Steel" a obţinut locul al şaselea, în Costa Rica, la secţiunea Open Senior (Creativitate), la Olimpiada Mondială de Robotică, performanţă  care nu a mai fost atinsă până în prezent. Alexandra Buruiană (clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”), Mihai Profir, Robert Enache şi Constantin Dănuţ Oprea (toţi trei în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza"), coordonaţi de profesorii de la şcoală - Cătălina Stanca şi Daniela Ilie de la Cuza şi Mirela Voinea de la CNVA - au creat un robot care are 20 de motoare şi foloseşte energie regenerabilă pentru a hrăni în mod automat sturionii, curăţă bazinul acestora, reglează calitatea apei şi separă peştii ajunşi la maturitate.

Deşi nu au fost premiaţi de autorităţi pentru performanţa lor cu nimic mai prejos decât a colegilor lor care au obţinut premii naţionale şi internaţionale, cei patru elevi  s-au bucurat de sprijinul comunităţii locale, altfel nu ar fi reuşit să ajungă să participe la competiţie, nepermiţându-şi costurile legate de transport, cazare şi masă.

Cei care au crezut şi au susţinut proiectul echipei "Hot Steel" sunt combinatul ArcelorMittal, Primăria Galaţi, prin Fundaţia "Andreiana Juventus", Fundaţia "Vasile Alecsandri", TB Import Export, AMC Daneco, Romero, Medicotest, Eurocom SA, Flag Galaţi, Apă Canal SA, Transfero.ro.

Reuşita lor este şi mai remarcabilă, având în vedere că, dintre ţările participante la Olimpiada Mondială de Robotică, România este singura în care nu se fac cursuri de robotică în şcoală, disciplina nefiind considerată materie de studiu.

Citit 3103 ori Ultima modificare Marți, 26 Decembrie 2017 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.