Se înfiinţează şcoli antreprenoriale

Se înfiinţează şcoli antreprenoriale

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
2 comentarii

Începând cu anul şcolar viitor, mai multe unităţi de învăţământ vor purta titulatura de "Şcoală Antreprenorială". Astfel de şcoli vor avea în programă predarea şi învăţarea anumitor discipline care să dezvolte spiritul de afaceri în rândul elevilor.
Unităţile de învăţământ, fie universităţi sau licee, pot primi această denumire dacă arată că pot îndeplini anumite criterii, întrucât este mai greu înfiinţezi de la zero astfel de şcoli. Aceste criterii se referă la capacitatea organizaţională, dezvoltarea antreprenoriatului în activităţile de predare şi învăţare, relaţii de parteneriat între instituţia de învăţământ şi mediul economic, intemaţionalizare, existenţa instrumentelor de măsurare a impactului instituţiei antreprenoriale în mediul extern.
Deocamdată, toate aceste prevederi sunt la nivel de proiect şi urmează să fie lansate în dezbatere publică.

Citit 1535 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2018 19:00

2 comentarii

 • postat de Adrian Vineri, 12 Ianuarie 2018 11:59 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  3

  Ce spirit antreprenorial? Pe tinerii care au bani ii doare in cot de scoala antreprenoriala. BMW, haine si distractie. Cei care vor sa faca ceva nu prea au bani sau statul isi bate joc de ei, vezi Startup nation, unde personal pana primesc banii de la stat cred ca dau faliment. Iar restul care nu prea vor sa faca ceva, sau nu au bani, telefoane, distractii si pierdere de vreme pe la scoli si licee. Vezi liceul Maria, unde toti ies la pierde vremea pe la Penyy fumand si hlizindu-se. Numai chef de invatat nu au. Trist.

  Raportează
 • postat de aiureala Joi, 11 Ianuarie 2018 19:44 5.13.228.*** Link la comentariu
  0
  4

  Pe cand o gradinita~ Antreprenorială~ ??
  Ce ne mai place sa ne laudam , in conditiile unui anafabetism in crestere.
  Da a o scoala de ministri secretari de stat, etc ? pardon asta este la fiecare partid.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.