Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, partener în cadrul unui Program European Erasmus +, a fost reprezentată de către conf. dr. ing. Gabriela Iordachescu şi asist. dr. ing Mihaela Eugenia Pricop de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, la prima întâlnire în cadrul proiectului “Minimizarea pierderilor post-recoltă în cadrul lanţului alimentar cu educarea vocaţională a actorilor implicaţi” care a avut loc la Bursa în Turcia. Manifestarea a fost organizată de Institutul Central pentru Controlul Calităţii Alimentelor din Turcia, cu participanţi din Turcia, România, Spania şi Austriaşi are în vedere reducerea pierderilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de transport, depozitare, comercializare a fructelor şi legumelor, o problemă semnalată la nivel mondial. “Studiul prezentat de echipa de cercetători gălăţeni identifică principalele probleme în transportul şi depozitarea legumelor şi fructelor, întâlnite în S-E României: lipsa infrastructurii drumurilor, lipsa unui sistem de refrigerare, probleme la încărcarea şi descărcarea mărfii, dar şi lipsa posibilităţilor de păstrare în condiţii optime, nerespectarea temperaturilor la depozitare, în plus, inexistenţa unor depozite pe tot teritoriul. La toate se adaugă faptul că manipulatorii nu au cunoştinţe  în domeniu”, a declarat conf. dr. ing. Gabriela Iordăchescu.
În luna mai, va fi rândul Galaţiului să găzduiască lucrările manifestării: vor veni, printre alţii, membrii Universităţii din Gaziantep, Turcia, cei de la The Food and Canning Industry din Spania, dar şi cei de la ISEKI Food Association din Austria, iar la finalul proiectului, în august 2019, rezultatele întâlnirilor şi cercetărilor vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe organizată de Institutul Central pentru Controlul Calităţii Alimentelor, Bursa Turcia coordonator al proiectului.

Citit 1082 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2018 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.