În 45 de şcoli, profesorii au REFUZAT să participe la simulare

În 45 de şcoli, profesorii au REFUZAT să participe la simulare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De la liderul de la Sindicatul Liber din Învăţământ Tecuci, Mircea Petică, am aflat că profesori de la  45 de unităţi de învăţământ din acest oraş, dar şi din localităţile din jur, au participat la protestul organizat de Federaţia Sindicatelor libere din Învăţământ (FSLI).

Deşi dascălii respectivi au refuzat să facă parte din comisiile de organizare a simulării la Evaluarea naţională, proba s-a desfăşurat normal în toate şcolile, profesorii protestatari fiind înlocuiţi din comisii cu alţi colegi.

"Am avut noroc de faptul că oamenii au anunţat din timp cine boicotează şi cine nu, aşa reuşind să întocmim comisiile cu cei care nu sunt membri de sindicat sau fac parte din alt sindicat. Prin urmare, proba la limba şi literatura română nu a fost perturbată. Chiar dacă vor alege să boicoteze în continuare şi la proba de matematică, noi avem cu cine să facem comisii", ne-a declarat directoarea de la Şcoala Nr. 5 din Tecuci, Ionica Gâţă.

Am discutat cu directorii mai multor şcoli din Tecuci care ne-au spus că profesorii de română şi matematică vor corecta lucrările, întrucât nu s-au înscris pe listele pentru boicot.

Tot de la Mircea Petică am aflat că la Sindicatul Liber din Învăţământ Tecuci sunt membri în jur de 800-900 de profesori.

Ce vor dascălii protestatari 

Printre revendicările dascălilor se numără creşterea costului standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinţii să nu mai fie nevoiţi să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor; majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiţionată de comasări de unităţi de învăţământ, disponibilizări de personal şi de tăieri ale unor drepturi salariale legale, rezolvarea modului de calcul al sporurilor şi indemnizaţiilor care li se cuvin salariaţilor din sistemul educaţional; rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio – profesională are coeficienţi de ierarhizare situaţi în pătrimea inferioară; acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.

Liderii FSLI anunţă că membrii lor nu vor participa nici la proba la matematică, dar nici la simulările Bacalaureatului care vor avea loc săptămâna viitoare, ameninţând că, în lipsa unui real dialog cu guvernanţii, vor declanşa şi grevă generală.

Vezi ce SUBIECTE s-au dat la simularea Evaluării Naţionale la limba şi literatura română - CLICK AICI

Citit 2482 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2018 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.