BACALAUREAT | Peste 2.000 de absenţi la simulare la Matematică

BACALAUREAT | Peste 2.000 de absenţi la simulare la Matematică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numărul absenţilor de la simularea examenului de Bacalaureat a crescut la proba de Matematică. Dintre cei peste 9.000 de elevi de la clasele a XI-a şi a  XII-a, nu s-au prezentat miercuri, 21 martie 2018, la probă peste 2.100, ne-a informat inspectoarea generală Mioara Enache, preşedinta comisiei judeţene. Aceasta susţine că, la nivelul judeţului Galaţi, nu au fost probleme în organizarea probei obligatorii a profilului.

De la directorul Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, profesorul de matematică Ion Grecu, am aflat că subiectele au fost accesibile: "La Ştiinţele naturii, mi s-a părut extrem de uşor şi subiectul al III-lea, cel care se presupune că ar trebui să ridice nişte probleme la rezolvare. Însă, deşi uşoare, subiectele i-au plimbat pe elevi cam prin toată materia, aşa că au fost rezolvate cum trebuie de elevii care totuşi au învăţat. De câţiva ani, admir faptul că subiectele sunt realizate de nişte profesionişti. Nu mai apar greşeli, nici la bareme, nici în elaborarea itemilor", ne spune profesorul Ion Grecu.

Joi, 22 martie 2018, se desfăşoară ultima probă a simulării Bacalaureatului, doar pentru elevii claselor a XII-a, cea la o disciplină la alegere din specializarea urmată.

Rezultatele vor fi făcute publice pe 30 martie, iar notele nu vor fi trecute în catalog.

Citit 1291 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Martie 2018 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.