Liceenii tecuceni de la Hogaş, pe primul loc la un concurs de robotică

Liceenii tecuceni de la Hogaş, pe primul loc la un concurs de robotică
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa Thobor, alcătuită din elevi ai Colegiului Naţional "Calistrat Hogaş" Tecuci, a obţinut locul I la cel mai mare campionat de robotică, "First Tech Challenge", din regiunea  Moldova - România, desfăşurat la Iaşi, unde s-au înfruntat douăsprezece echipe, provenite din licee prestigioase din Moldova.

Echipa gălăţeană este formată din unsprezece liceeni din Tecuci şi, în prezent, este în mari pregătiri pentru faza naţională a concursului, care se va desfăşura între 23 şi 25 martie, la Bucureşti. "First Tech Challenge" este cel mai mare campionat de robotică din lume, desfăşurându-se în aproape toate ţările.

În România, "First Tech Challenge" a fost adus de organizaţia "Naţie Prin Educaţie" şi este la ediția a doua. Tematica acestui campionat este ca echipele participante să  proiecteze, să asambleze şi să programeze un robot. Tema propusă pentru sezonul de anul acesta este Relic Recovery (Recuperare de relicve), în care roboţelul trebuie să adune cuburi şi să le plaseze într-un raft, numit Cryptobox.

La Tecuci, echipa Thobor a fost înfiinţată la iniţiativa domnului Oliwer Drăgan, profesor de matematică, care m-a cooptat în echipa al cărei căpitan sunt. Ne-am luat ca mentori pe Adriana Ciocănel, profesoară de informatică, şi pe Gabriela Tudor, profesoară de fizică. Pe lângă cei unsprezece elevi - Rareş Drăguţ, Marian Hahui, Alexandru Lupu, Andrei Munteanu, Dănuţ Panaite, Bogdan Costea, Iulian Şerban, Alex Băraru, Viorica Spasenie, Cătălina Radu şi Alin Boeru, au lucrat şi trei voluntari, Elisa Chicoş, Claudia Drăgan şi Georgiana Lupu.

Personal, am perceput acest concurs ca pe o experienţă frumoasă, pe care o trăim într-un domeniu nou, despre care, până nu demult, nu ştiam aproape nimic, dar, cu pasiune, noţiunile teoretice dobândite la diverse discipline şi-au găsit ecoul în practică.

Am primit ajutor prompt şi necondiţionat din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, unde am găsit oameni care au înţeles că acest gen de activităţi implică şi nevoi băneşti.

Citit 4759 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.