În Galaţi, 13 clase de liceu mai puţin decât anul trecut

În Galaţi, 13 clase de liceu mai puţin decât anul trecut
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Holul Universităţii "Dunărea de Jos" s-a umplut, ieri, până la refuz de elevi, profesori şi diriginţi veniţi pentru cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului de oferte educaţionale "Cariera 2018".

Aşa cum observa şi Diamanta Bulai, directoarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă  Educaţională (CJRA), ediţia de anul acesta este una care marchează o tradiţie în organizarea acestui eveniment menit să-i ajute pe absolvenţii de gimnaziu să-şi aleagă liceul  potrivit: "Este cel mai longeviv târg de oferte educaţionale din ţară. Prima ediţie, a cărui organizator am fost tot eu, a fost mult mai modestă în ceea ce priveşte amenajarea standurilor, dar erau mult mai mulţi elevi", a declarat Diamanta Bulai, directoarea CJRAE, la deschiderea oficială.

Anul acesta sunt aşteptaţi să participe la Târgul de oferte educaţionale, care se va desfăşura şi la Tecuci, Tg. Bujor şi Bereşti (mâine şi poimâine), peste 4.600 de elevi, mai puţin de jumătate din câţi erau în urmă cu 18 ani. Chiar şi faţă de 2017, anul acesta sunt cu peste 300 de elevi mai puţini, prin urmare, şi locurile la liceu s-au împuţinat. Spre deosebire de anul trecut, când au fost alocate 4.072 de locuri la clasa a IX-a  liceu, acum sunt doar 3.724, cu 13 clase mai puţine. Cele mai multe s-au redus, cum era de aşteptat, la filiera tehnologică, unde din cele 75 de clase de anul trecut au rămas acum doar 63.

În schimb, numărul claselor de la şcolile profesionale a rămas aproximativ egal: 37 în 2018 şi 36 în 2017.

Viitorii absolvenţi de gimnaziu au fost ademeniţi de liceenii şi profesorii de la standuri cu tot  felul de pliante şi fluturaşi, dar şi cu diferite "producţii" realizate în cadrul instituţiilor de învăţământ, produse alimentare, prezentări power point, roboţi, mulaje, aplicaţii digitale, instalaţii, tablouri, icoane etc. Totodată, fiecare liceu a avut câte un moment de glorie în care a ieşit la  scenă deschisă, pentru a se lăuda cu tineri care ştiu să cânte, să danseze, dar şi cu scenete şi cu demonstraţii practice.

Târgul este deschis la Universitate şi astăzi, dar se organizează simultan şi la Tg. Bujor şi Bereşti. Mâine, începând cu ora 9,30, va veni rândul liceelor din Tecuci să-şi prezinte oferta în holul Casei de Cultură.

Citit 3495 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2018 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.