Luni se dă startul în Evaluarea Naţională 2018

Luni se dă startul în Evaluarea Naţională 2018
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenţii claselor a VIII-a intră săptămâna viitoare în febra Evaluărilor Naţionale. Emoţiile vor fi destul de mari, având în vedere că este un examen important, de rezultate obţinute depinzând admiterea la liceu. Cursurile elevilor de la finalul ciclului gimnazial s-au încheiat ieri, pe 8 iunie. Deşi la începutul anului şcolar erau înscrişi peste 4.700 de gimnazişti în clasa a VIII-a, la examen s-au înscris puţin peste 3.900, semn că 20 la sută din generaţia  actuală nu se va prezenta din start la examen. "Unii dintre ei sunt corigenţi, alţii au abandonat şcoala", ne lămureşte inspectoarea Oana Enache, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Astăzi, începând cu ora 9,00, în sala de festivităţi a Colegului de Industrie Alimentară "Elena Doamna", va avea loc şedinţa de instruire a preşedinţilor centrelor de examene şi tragerea la sorţi a membrilor comisiilor. În total, în judeţul Galaţi sunt 117 centre de examen şi trei centre zonale de evaluare.

Ca şi în anii anterior, tezele elevilor vor fi corectate în alt judeţ.

Luni, pe 11 iunie, va avea loc prima proba, cea scrisă la Limba Română. Miercuri, 13 iunie. se va desfăşura proba scrisă la Matematică. Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14,00 şi 19,00. Candidaţii trebuie să ştie că punctajul obţinut în urma recorectarea lucrării punctajul va fi modificat în plus sau în minus, pentru orice diferenţă între nota finală şi cea iniţială. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Citit 2464 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Iunie 2018 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.