Peste 200 de ABSENȚI, în prima zi de Evaluare Naţională

Peste 200 de ABSENȚI, în prima zi de Evaluare Naţională
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

3.614 elevi de clasa a VIII-a, din cei 3.857 înscrişi, au susţinut, luni, proba la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale. 243 dintre candidaţi nu s-au mai prezentat la probă, pierzând dreptul de a mai susţine examenul. Aceştia îngroaşă numărul elevilor care au renunţat să susţină evaluarea, ajungându-se în total la peste 1.300 de gimnazişti din cei 4.900 înscrişi în clasa a VIII-a. Ceea ce înseamnă ceva mai mult de un sfert de generaţie.

Examenul s-a desfăşurat fără incidente, susţine conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, care ne-a declarat şi că anul acesta au fost destul de multe cazuri speciale. "Sunt 32 de candidaţi care au obţinut de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională certificate pentru susţinerea examenului în condiţii speciale. Avem şi doi copii în spital, unul  accidentat, iar unul internat la Boli Infecţioase. Restul sunt cazuri de autism, ADHD, elevi care au probleme de vedere sau mâna în ghips şi care au avut nevoie de un timp mai mare pentru redactarea tezei", declară inspectoarea generală Mioara Enache.

Subiecte uşoare şi echilibrate

Atât elevii cât şi profesorii de Limba şi literatura română cu care am discutat ne-au spus că notele la această probă vor fi destul de mari, întrucât subiectele au fost uşoare.

"Am clasa a VIII-a, iar elevii mei erau încântaţi de subiectele primite. Într-adevăr sunt frumoase şi echilibrate, au avut unii mici probleme pe fondul emoţiilor, au confundat circumstanţiala de scop cu cea de cauză, dar în rest s-au descurcat", ne-a declarat profesoara Valentina Braşoveanu, de la Colegiul Naţional "C. Negri". Aceasta susţine că, deşi elevii au fost "plimbaţi" prin toate capitolele importante, nivelul de dificultate a fost mediu, cu noţiuni discutate îndelung în cadrul lecţiilor. "Ar trebui ca notele să nu coboare sub 7,00. Trăsăturile naraţiunii se fac încă din clasa a V-a, iar compunerea a avut un subiect uşor",  mai  spune  cadrul didactic de la CNCN.

De aceeaşi părere s-a arătat şi Gabriela Ciubotaru, profesoară la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". "Elevii mei au postat pe grupul clasei că subiectele au fost extrem de uşoare. Clar că va creşte media de admitere. Au fost foarte echilibrat alese, cu noţiuni fundamentale, exact după modelele de la simulare", a precizat Gabriela Ciubotaru.

Vezi ce subiecte s-au dat la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a la Limba română - CLICK AICI

Citit 2415 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.