Andrei Cosmin a mai câştigat o medalie la Internaţionala de Fizică

Andrei Cosmin a mai câştigat o medalie la Internaţionala de Fizică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţeanul Andrei Cosmin, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a câştigat o a doua medalie internaţională în decurs de mai puţin de o lună. După ce în prima jumătate a lunii mai acesta a câştigat argint la Olimpiada de Fizică a Ţărilor din Asia, organizată în Vietnam, în urmă cu doar câteva zile, tânărul şi-a adăugat în palmares o nouă medalie de  argint, la Olimpiada Europeană de Fizică. Competiţia s-a desfăşurat la Moscova, în Rusia, în perioada 28 mai - 1 iunie 2018 şi a reunit peste 110 participanţi din 23 de ţări.

Încă din clasele gimnaziale, Cosmin Andrei se află printre cei mai buni elevi din ţară la olimpiadele de Fizică, Astronomie şi Astrofizică, calificându-se aproape mereu la etapele internaţionale. A câştigat prima medalie internaţională în clasa a VIII-a, când a fost răsplătit cu bronz la Astronomie. El a mai câştigat o menţiune la acelaşi concurs în 2015, iar în 2016 a primit o medalie de bronz.

Anul trecut, a câştigat o medalie de aur, cu punctaj maxim, la fizică, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuimaada din Yakuţia şi o medalie de argint la Olimpiada Europeană de Fizică.

Citit 3106 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.