Astăzi, încep probele scrise la BACALAUREAT. Peste 3.000 de candidaţi

Astăzi, încep probele scrise la BACALAUREAT. Peste 3.000 de candidaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 3.300 de absolvenţi gălăţeni de clasa a XII-a vor susţine în perioada 25-28 iunie probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2018. Astăzi, 25 iunie, va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 27 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 28 iunie, proba la alegere a specializării.

Probele se susţin în nouă centre de examen: şapte în municipiul Galaţi (Colegiul Naţional "Cuza", Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", Liceul "Emil Racoviţă", Liceul "Mircea Eliade", Colegiul Naţional "C. Negri", Liceul  Tehnologic de Marină, Liceul "Sf. Maria") şi două în municipiul Tecuci (Colegiul  Naţional "C. Hogaş" şi Colegiul Naţional  de Agricultură şi Economie"). La nivelul judeţului au fost organizate şi două centre zonale de evaluare a lucrărilor scrise.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 - 8,30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

”În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, precizează MEN.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12,00-16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Citit 1248 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iunie 2018 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.