PREMIERĂ: Jumătate de taxă la a doua facultate, pentru absolvenţii Universităţii (Admiterea 2018 la ”Dunărea de Jos”)

PREMIERĂ: Jumătate de taxă la a doua facultate, pentru absolvenţii Universităţii (Admiterea 2018 la ”Dunărea de Jos”)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cei mai mulţi dintre absolvenţii de liceu din Galaţi aleg Universitatea "Dunărea de Jos", o spun statisticile.

"Aceasta e realitatea zonei noastre, aşteptăm şi anul acesta, în prima sesiune de admitere din iulie, 2.000 - 2.200 de candidaţi. Cei mai mulţi, exceptându-i pe cei care pleacă în străinătate la studii sau merg la Bucureşti, Iaşi, Cluj, pe domenii pe care noi nu le avem, sunt din oraşul şi judeţul Galaţi, 350 vin din Brăila şi cam 150 din alte judeţe. După cum arată rezultatele la bacalaureat, cred că ne vom ocupa toate locurile la buget şi anul acesta", spune prorectorul Ştefan Baltă.

Tot el susţine că un copil care îşi doreşte să ajungă profesional foarte sus ar trebui să studieze la Galaţi. "Avem specializări unice, cu tradiţie şi cu dotări cum nu au alte universităţi din ţară. Ştim că sunt mulţi copii care pleacă la studii în străinătate, dar şi lor le spunem că există la Dunărea de Jos o nişă importantă pentru cei foarte buni, care pot performa acasă până la un nivel mai greu de atins în străinătate".

Facilităţi pentru o comunitate academică

În premieră pe ţară, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi le propune celor care se înscriu la a doua facultate taxe de şcolarizare la jumătate. "Sunt mulţi absolvenţi ai Universităţii care nu întotdeauna îşi găsesc un loc de muncă în domeniul în care au absolvit şi atunci preferă să facă o a doua facultate în mediul privat, pentru că ei cred că e mai uşor şi de multe ori taxele sunt mai mici. Am venit cu această facilitate, valabilă strict pentru absolvenţii universităţii noastre - 50 la sută taxă de şcolarizare pentru a doua facultate la Dunărea de Jos - pentru că ne interesează parcursul lor profesional. Vrem să îi ajutăm să facă o a doua facultate pe domeniul pe care s-au stabilizat, ştim că îşi vor da silinţa să performeze, iar pentru noi 4-5 studenţi care plătesc o jumătate de taxă nu reprezintă un efort financiar deosebit", a explicat conf. dr. Ştefan Baltă. Taxa de şcolarizare variază în funcţie de facultate: de la 2.700 de lei la Arte, la 6.500 la Medicină, la anumite specializări.

Iniţiativa a venit în continuarea reducerii taxei de înscriere pentru copiii absolvenţilor. "La noi în ţară nu mai există bucuria aceea de a aparţine unei comunităţi academice. Am preluat acest model de la universităţile din America, unde se păstrează o legătură puternică cu cei care termină facultatea, iar familiile care urmează, din generaţii în generaţii, aceeaşi facultate dispun de facilităţi. Tot pentru a veni în ajutorul absolvenţilor de liceu, copiii cadrelor didactice nu plătesc taxa de înscriere, dacă optează pentru o singură facultate", a precizat prorectorul Ştefan Baltă.

Citit 14525 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2018 09:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.