Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
3 comentarii

Cel mai tânăr MUN din ţară, organizat de patru elevi din Galaţi, care vor să schimbe mentalitatea cetăţenilor oraşului, va avea loc joi, 20 septembrie, începând cu ora 15,00, la Facultatea de Inginerie. Conceptul de "Model United Nations", abreviat MUN, se referă la simularea unei conferinţe ONU, participanţii asumându-şi rolul de delegaţi ai statelor, reprezentându-le poziţia în comitetul simulat. Discuţiile se poartă numai în limba engleză.

În luna iunie, cei patru tineri, Miruna-Alexandra Avram, Alexandru Mocanu, Mayer Bianca Roşca şi Fabian Cuza, toţi de la Colegiul  Naţional "Vasile Alecsandri", au pus bazele proiectului YouthMUN pe cont propriu, reuşind să convingă să participe la conferinţă 150 de liceeni şi studenţi din toată ţara. Pentru a-şi îndeplini acest vis, aceştia au înfiinţat un ONG - Youth Movement for Tomorrow's Society, prin intermediul căruia să poată desfăşura activitatea. "Am fost plăcut surprinşi că, oriunde am fost, ni s-au deschis drumuri şi persoane din comunitatea gălăţeană ne-au ajutat la buna desfăşurare a evenimentului", ne-a spus Miruna Alexandra Avram. De-a lungul verii, s-a creat o echipa de peste 20 de elevi voluntari din mai multe licee - CNVA, "Racoviţă", "Cuza", CNMK şi CNCN, care s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă organizare.

Citit 4549 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2018 19:54

3 comentarii

 • postat de dan Vineri, 21 Septembrie 2018 08:24 109.166.133.*** Link la comentariu
  0
  2

  Cea mai mare problema acum este poluarea si defrisarea padurilor.

  Raportează
 • postat de Raspuns pentru Burii Pământului Joi, 20 Septembrie 2018 10:04 77.56.145.*** Link la comentariu
  1
  1

  Stimate domnul "Buricul Pământului" acești tineri sunt la început și nimeni nu sa născut învățat sau cu experienta. Marea problema în politica romanească e cu mentalitatea și atitudinea politicienilor care fac politica doar în scop personal sau unor grupuri de interese. Daca politicienii de astăzi sau din trecut sunt sau erau asa bine informați asa cum ar putea unii sa înțeleagă din comentariu tău, atunci DE CE lucrurile merg asa prost în politica romanească??? Daca nu ajungea USR in parlament, legile justiție in varianta PSD-ista plus multe alte nereguli si nedreptăți erau demult schimbate după interesul celor din PSD (partid aproape in totalitate de hoți, naivi si oportuniști). Ca sa nu mai menționam dacă ajungea si Ponta președinte cu PSD majoritar în parlament.

  Raportează
 • postat de buricul pamantului Miercuri, 19 Septembrie 2018 14:35 89.136.2.*** Link la comentariu
  0
  6

  e buna intetia, efortul e de apreciat, rezultatele ...hmm...nu stiu ca nu sunt oracolul din Matrix ca sa prezic, dar ce politica sa faca niste copii care stau cu telefonul pe facebook toata ziua si unii nu stiu pe ce lume traiesc sau nu stiu ce putori conduc tara.
  Ce sa stie ei de atacurile cu drone americane sau rusesti asupra satelor pline de civili prin siria civili omorati "din greseala" cu bombe si trecuti la victime colaterale . Ce sa stie niste copii despre lumea cryptomonedelor si legile ei care apar chiar in aceste momente in diferite tari?
  Ce sa stie niste copii despre deturnari de bani din politica si varsarea lor in conturi elvetiene , hoteluri in offshore sau vile in lumea araba indiferent de tara de unde provin.
  Ce sa stie niste copii de ceatza neocomunismului care pluteste in europa si aceleasi ideologii le au cei din jilturile ungariei, romaniei, poloniei, etc si ce sa stie niste copii ce eforturi uriase intreprinde UE pentru a putea mentine uniunea vie.
  Ca sa fii la zi cu ce se intampla in jurul tau si sa poti prevedea un curs sau o evolutie a lucrurilor in lume sau macar sa interpretezi ceva in mod realist nu deformat intr-o discutie, trebuie sa te informezi destul, destul incat sa poti discuta de tipuri de sol cand vorbesti cu un gradinar din olanda, sa discuti de gauri negre cand te gasesti cu un astrofizician precum Michio Kaku, sa discuti de indoctrinari ideologii, cultura si religie , lucruri care afecteaza evolutia sau involutia unui stat. Daca nu esti nascut pentru asa ceva , e greu.
  Totusi intentia e buna, un vot in plus de la mine.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.