Două şcoli din judeţul Galaţi, dotate cu câte 30 de tablete. PROIECT

Două şcoli din judeţul Galaţi, dotate cu câte 30 de tablete. PROIECT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şcolile Gimnaziale din Piscu şi Griviţa se numără, pentru al treilea an consecutiv, printre cele zece unităţi de învăţământ de la nivel naţional care sunt incluse în "Digitaliada", program sponsorizat de Fundaţia "Orange". Prin acest program, şcolile din mediul rural au fost dotate cu laboratoare digitale complet echipate şi cu materiale digitale educaţionale pentru Matematică. De asemenea, profesorii au participat la sesiuni de instruire.

Laboratoarele digitale sunt dotate cu tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Cadrele didactice au primit un pachet complet de aplicaţii şi materiale digitale pentru învăţarea matematicii şi informaticii, cu ajutorul tehnologiilor digitale.

"Elevii noştri chiar s-au ridicat la învăţătură, datorită proiectului "Digitaliada", pentru că au acordat mai multă atenţie matematicii şi informaticii. În primul an, am primit 30 de tablete, o multifuncţională şi o tablă smart. Apoi, în fiecare an, am primit aplicaţii care ajută predarea la clasă nu numai a matematicii şi informaticii. Eu am adaptat şi la biologie. Au aplicaţii la informatică în care fac direct programare, deci au reuşit să facă mult mai mult decât se face de obicei la această disciplină", ne-a declarat directoarea Şcolii din Piscu, Anişoara Vrînceanu.

La rândul său, directoarea de la Şcoala din Griviţa, Loredana Constandache, susţine că, de când s-a implementat proiectul, elevii şi profesorii vin mai cu drag la şcoală.

Citit 1387 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2018 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.