Cum poţi face un an de liceu gratuit în America

Cum poţi face un an de liceu gratuit în America
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liceenii gălăţeni care îşi doresc să studieze gratuit timp de un an în Statele Unite ale Americii au posibilitatea de a se înscrie în programul Future Leaders Exchange Program (FLEX), ediţia 2019-2020, până pe 16 octombrie. Fiecare bursier va locui timp de un an alături de o familie americană şi va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. Pentru 2019-2020, România va beneficia de 35 de burse.

Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiţii: au cetăţenie română; sunt născuţi între 15 iulie 2001 şi 15 iulie 2004; sunt, la momentul înscrierii, în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază limba engleză în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

Programul este organizat de Ambasada Statelor Unite în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi este finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii. Participarea la Programul FLEX este gratuită, bursa oferită este completă, iar anul de studiu este recunoscut în România. Până în prezent, 49 de liceeni români au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi, care sunt invitaţi să urmeze aceeaşi procedură de înscriere.

Informaţii complete despre program sunt disponibile pe website: http://americancouncils.ro/programe/flex/, iar pe pagina de Facebook @FLEX România pot fi citite poveştile foştilor bursieri.

Citit 3257 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2018 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.