Profesori plătiţi de cinci ori mai bine

Profesori plătiţi de cinci ori mai bine
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Profesorii metodişti vor fi plătiţi pentru o oră de activitate de cinci ori mai mult decât dacă ar preda la clasă, începând din acest an şcolar. Până acum activitatea metodiştilor nu era plătită. Metodiştii trebuie să fie cadre didactice cu experienţă, cunoscute pentru rezultatele bune obţinute în instruirea şi educarea elevilor, cu o bună pregătire metodică şi de specialitate. Pe lângă inspecţiile curente şi speciale pentru gradele didactice, profesorului metodist i se repartizează o zonă unde trebuie să efectueze inspecţii de specialitate şi să desfăşoare activităţi metodice. În urma acestora, conform fişei postului, trebuie să prezinte Inspectoratului Şcolar un raport care să cuprindă o analiza, fişele de asistenţă la lecţie, precum şi fişele pentru inspecţia de specialitate corespunzătoare. Profesorii metodişti efectuează inspecţii şcolare de specialitate, monitorizează şi consiliază cadrele didactice debutante; participă la organizarea şi desfăşurarea concursurilor şcolare la nivelul judeţului; la solicitarea inspectorului şcolar, se implică în activităţile desfăşurate la nivelul judeţului (comisii de evaluare, comisii de concurs, etc.) .

Citit 3285 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Septembrie 2018 19:19

4 comentarii

 • postat de bor-cea
  Luni, 24 Septembrie 2018 10:04
  89.136.231.***
  Cunosc cativa -metodisti- care sunt analfabeti-inculti-tupeisti , smenari dar cu relatii de partid . Vai de invatamantul ghidonat de asa indivizi .
  4
  8
  Raportează
 • postat de Profesor
  Luni, 24 Septembrie 2018 07:42
  89.136.187.***
  Deci, doamna Penciu, cred ca se impune o ERATA:
  - sa inlocuiti "pentru o oră de activitate" cu "pentru o inspectie"
  - sa inlocuiti "de 5 ori" cu "pentru 5/7 ore"!!!
  Si eventual sa adaugati si numarul OMEN: 4827 din 30.08.2018,

  Asta pentru ca toti cei interesati sa fie informati corect si complet.
  1
  15
  Raportează
 • postat de profesor
  Duminică, 23 Septembrie 2018 22:16
  92.86.55.***
  Este bine ca au fost si vor fi platiti. Problema este ca majoritatea inspectiilor se suprapun, ca perioada de desfasurare, cu programul de la scoala in care activeaza. Sunt foarte multe situatii in care nu se fac orele pentru ca "doamna este in inspectie". Propun mare atentie din partea inspectorilor de specialitate la planificarea activitatii metodistilor.
  0
  9
  Raportează
 • postat de profesor
  Duminică, 23 Septembrie 2018 17:11
  5.13.187.***
  Buna seara!
  informatiile sunt neconforme metodologiei de formare/oerfectionare si procedurilor operationale.
  Conform legislatiei in vigoare, metodistii au avut mereu acesta aceste atributii si au fost platiti cu cate 4 ore \9regim plata cu ora), pentru fiecare inspectie curenta sau speciala.
  Acum s-a schimbat doar nr. de ore (conform ultimului OMEN aparut in MO nr. 770/06.09.2018): sunt platiti cu 5 ore pt. inspectiile curente si cea speciala de grad II si 7 ore pt, inspectia speciala de grad I. Raportul de activitate se solicita pentrue evaluare, iar celelalte documente s-au solicitat mereu, fiind necesare la dosarele candidatilor inspectati.
  1
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.