Spectacolul ştiinţei, la Noaptea Cercetătorilor

Spectacolul ştiinţei, la Noaptea Cercetătorilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În Campusul Ştiinţei va avea loc, vineri, 28 septembrie, de-acum tradiţionalul eveniment "Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018", unde gălăţenii vor avea parte de experienţe inedite, pregătite de aproape toate facultăţile de la "Dunărea de Jos".

Astfel, cei de la Medicină vor încerca să îi atragă pe tineri cu elemente de Biochimie GALAcTIca, le vor povesti participanţilor despre anatomie şi despre misterul amprentelor şi îi vor învăţa cum să îşi învingă teama de dentist. Cei de la Drept îi vor fascina pe micii cercetători cu informaţii din domeniul Criminalisticii (componentele trusei criminalistice uzuale, modalităţi de prelevare a urmelor papilare), iar cei de la Istorie şi Filosofie, cu etapele cercetării arheologice de teren. Inginerii vor aduce în campus un întreg arsenal: timp de cinci ore, în intervalul 17,00-22,00, vizitatorii vor învăţa despre atmosferă, carturi low cost, materiale polimerice şi chimia naturii. Cei de la Facultatea de Arhitectură Navală vă vor dezvălui din secretele proiectării unei nave, iar cei de la Automatică şi Calculatoare vă vor vorbi despre problematica compatibilităţii electromagnetice în lumea modernă. Artiştii vor face demonstraţii de culoare şi desen, iar cei de la Facultatea de Economie îi vor iniţia pe vizitatori în tainele antreprenoriatului.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie le oferă doritorilor posibilitatea să experimenteze ochelarii speciali care simulează efectele consumului de alcool sau substanţe psihoactive. Nu va lipsi expoziţia de tehnică militară a celor de la Garnizoana Galaţi, care participă anual la Noaptea Cercetătorilor.

Citit 1883 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2018 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.