În aşteptarea branşamentelor la gaze, elevii din 13 şcoli ÎNVAȚĂ ÎN FRIG
Foto: Iulia Kelt

În aşteptarea branşamentelor la gaze, elevii din 13 şcoli ÎNVAȚĂ ÎN FRIG
În unele cazuri, au fost montate radiatoare pentru a asigura un climat optim elevilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deşi temperaturile de afară au scăzut, trei nopţi la rând, sub 10 grade, nu toate unităţile de învăţământ din Galaţi şi-au permis să asigure căldura în sălile de curs. În total există 13 unităţi de învăţământ, în unele dintre ele fiind şi elevi din ciclul primar, unde copiii trebuie să stea în frig din cauză că centralele termice, montate deja, nu au racord la gaze. O astfel de situaţie este la Colegiul Naţional „C. Negri”, acolo unde există şi un internat. Conducerea unităţii de învăţământ a încercat, cel puţin în unele camere, să aducă radiatoare şi aeroterme şi să suplimenteze numărul păturilor şi pledurilor.

Soluţia însă este una de avarie şi nu poate fi aplicată în toate camerele sau în sălile de curs. Şi asta din cauză că reţeaua electrică este destul de veche şi nu poate suporta mai mulţi consumatori. Conducerea Colegiului s-a descurcat cum a putut şi aşteaptă încă branşamentul la gaze. „Deşi licitaţia a fost organizată de primărie încă de anul trecut, a necesitat extrem de multe avize, proiecte, documentaţii, aşa că a trecut un an de zile şi încă nu s-au finalizat lucrările.  În internatul şcolar, care înseamnă o clădire cu parter şi trei etaje, nu am putut să asigurăm încălzirea în toate camerele cu convectoare sau cu radiatoare, pentru că nu ne permite instalaţia electrică, ci doar în camerele cele mai friguroase. Am suplimentat păturile şi pledurile să încercăm să îndulcim cât de cât condiţiile. Distrigaz-ul a  fost cel care nu a comunicat eficient şi care nu a dat acel aviz iniţial de branşare decât după foarte mult timp, în condiţiile în care, totuşi, mi se părea firesc, ştiind că este vorba de o instituţie de învăţământ, ca lucrurile să meargă mult mai repede”, ne-a declarat Andra Ionescu, directorul Colegiului Naţional „C. Negri” Galaţi.

În această situaţie sunt 13 unităţi de învăţământ, iar primăria speră ca lucrurile să se remedieze cât mai repede, fără ca elevii să aibă de suferit. „Primăria municipiului Galaţi a instalat deja centralele termice la toate unităţile de învăţământ, s-au realizat instalaţiile din interiorul şcolilor şi grădiniţelor, acum se mai lucrează la 13 unităţi de învăţământ pentru branşamentul la reţeaua de gaze. Avem promisiuni din partea firmei care se ocupă de acest aspect ca până în noiembrie lucrările să fie finalizate”, ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Situaţie este cunoscută şi la nivelul Inspectoratului Şcolar, rezolvarea problemei fiind însă la firma care se ocupă de branşarea la gaze.

Citit 2714 ori Ultima modificare Luni, 29 Octombrie 2018 00:23

4 comentarii

 • postat de dgi
  Duminică, 28 Octombrie 2018 09:32
  82.208.137.***
  Vorbim de birocratie in loc sa vorbim de strategie-planificare corecta. In octombrie 2018 descoperim timpi uriasi pentru aprobari la gaze? Cel mai probabil se va inlocui vinovatul de serviciu " IJGCL-APATERM-CALORGAL" cu DISTRIGAZ sau cine mai stie cu cine. Numai pe cei care gandesc politic superficial nu-i vede nimeni. Daca individual se descurca fiecare cum poate, in cazul institutiilor administrate public decid necunoscatorii nostri conducatori. Copii si batranii nevoiasi nu au nici o vina dar suporta mofturile decizionale gresite. Dealtfel nici scolile cu centala si gaz nu dau caldura. Oare de ce? Nu-i nimic, vom avea lumini personalizate cateva saptamani pe an. Alesii nostri au prioritati de fatada nu de substanta. Pacat.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Sergiu moldovan
  Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 09:29
  199.249.230.***
  Birocrația asta ne omoară. Ar trebui proceduri simplificate.
  Se vrea, se poate face, dar se stă după un aviz până mucegăiește hârtia cu cererea depusă la Distrigaz.
  3
  17
  Raportează
 • postat de Cs
  Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 08:08
  95.76.1.***
  Chiar daca au centrale proprii, scolile nu au dat drumul la caldura, asa ca in clase e la fel de frig ca in scolile in care nu au centrale
  2
  11
  Raportează
 • postat de Ady
  Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 06:54
  82.137.13.***
  Chiar asa "in frig" ? Da in apartamente câți au pornit centralele? Sau la cei in sistemul centralizat s-a dat drumul ? Hai să nu mai exagerăm.
  12
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.