În aşteptarea branşamentelor la gaze, elevii din 13 şcoli ÎNVAȚĂ ÎN FRIG
Foto: Iulia Kelt

În aşteptarea branşamentelor la gaze, elevii din 13 şcoli ÎNVAȚĂ ÎN FRIG
În unele cazuri, au fost montate radiatoare pentru a asigura un climat optim elevilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deşi temperaturile de afară au scăzut, trei nopţi la rând, sub 10 grade, nu toate unităţile de învăţământ din Galaţi şi-au permis să asigure căldura în sălile de curs. În total există 13 unităţi de învăţământ, în unele dintre ele fiind şi elevi din ciclul primar, unde copiii trebuie să stea în frig din cauză că centralele termice, montate deja, nu au racord la gaze. O astfel de situaţie este la Colegiul Naţional „C. Negri”, acolo unde există şi un internat. Conducerea unităţii de învăţământ a încercat, cel puţin în unele camere, să aducă radiatoare şi aeroterme şi să suplimenteze numărul păturilor şi pledurilor.

Soluţia însă este una de avarie şi nu poate fi aplicată în toate camerele sau în sălile de curs. Şi asta din cauză că reţeaua electrică este destul de veche şi nu poate suporta mai mulţi consumatori. Conducerea Colegiului s-a descurcat cum a putut şi aşteaptă încă branşamentul la gaze. „Deşi licitaţia a fost organizată de primărie încă de anul trecut, a necesitat extrem de multe avize, proiecte, documentaţii, aşa că a trecut un an de zile şi încă nu s-au finalizat lucrările.  În internatul şcolar, care înseamnă o clădire cu parter şi trei etaje, nu am putut să asigurăm încălzirea în toate camerele cu convectoare sau cu radiatoare, pentru că nu ne permite instalaţia electrică, ci doar în camerele cele mai friguroase. Am suplimentat păturile şi pledurile să încercăm să îndulcim cât de cât condiţiile. Distrigaz-ul a  fost cel care nu a comunicat eficient şi care nu a dat acel aviz iniţial de branşare decât după foarte mult timp, în condiţiile în care, totuşi, mi se părea firesc, ştiind că este vorba de o instituţie de învăţământ, ca lucrurile să meargă mult mai repede”, ne-a declarat Andra Ionescu, directorul Colegiului Naţional „C. Negri” Galaţi.

În această situaţie sunt 13 unităţi de învăţământ, iar primăria speră ca lucrurile să se remedieze cât mai repede, fără ca elevii să aibă de suferit. „Primăria municipiului Galaţi a instalat deja centralele termice la toate unităţile de învăţământ, s-au realizat instalaţiile din interiorul şcolilor şi grădiniţelor, acum se mai lucrează la 13 unităţi de învăţământ pentru branşamentul la reţeaua de gaze. Avem promisiuni din partea firmei care se ocupă de acest aspect ca până în noiembrie lucrările să fie finalizate”, ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Situaţie este cunoscută şi la nivelul Inspectoratului Şcolar, rezolvarea problemei fiind însă la firma care se ocupă de branşarea la gaze.

Citit 2923 ori Ultima modificare Luni, 29 Octombrie 2018 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.