ANIVERSARE. Emoţii la Colegiul Naţional ”M. Kogălniceanu”. 140 de ani şi o revistă plină de ”portrete”

ANIVERSARE. Emoţii la Colegiul Naţional ”M. Kogălniceanu”. 140 de ani şi o revistă plină de ”portrete”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Emoţii mari, ieri, la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” din Galaţi, care a împlinit 140 de ani de existenţă. Cu această ocazie, dascălii, elevii şi foştii absolvenţi şi-au dat întâlnire pentru lansarea revistei „Portret”, revistă ce dăinuie încă din 1996.

În timp ce în sălile de clasă din CN „Mihail Kogălniceanu” se desfăşurau activităţi dedicate zilei colegiului, în sala de sport începea o festivitate plină de emoţii. Actuali profesori ai şcolii, elevi de toate vârstele, dar şi foşti absolvenţi, unii dintre ei fiind chiar cadre didactice în fosta lor şcoală, s-au întâlnit pentru a marca, într-un mod emoţionant, aniversarea şcolii lor de suflet. După cuvântul de deschidere rostit de directoarea Colegiului, prof. Mădălina Popescu, rolul de amfitrion i-a revenit profesoarei de limba română, Veronica Ţigănuş.

Evenimentul a fost organizat pentru lansarea unui nou număr al revistei „portret”, publicaţie apărută prima dată în anul 1996. De atunci, în cei 22 de ani de existenţă, revista a primit numeroase premii şi a fost remarcată la diferite concursuri şcolare de profil. De la câteva file apărute în 1996, revista a ajuns să aibă acum zeci de pagini, toate scrise de elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu”.

Numărul de anul acesta însă este unul special, dedicat celor 140 de ani de existenţă a unităţii de învăţământ. Actuali şi foşti profesori, actuali şi foşti elevi, toţi şi-au aşternut gândurile şi emoţiile pe câte o pagină a „portretului” liceului. Amintiri despre viaţa de liceu, evocări despre oameni care nu mai sunt printre noi, dar care şi-au pus amprenta asupra a zeci de generaţii, dar şi portrete de campioni sunt doar câteva dintre capitolele revistei lansate ieri. Emoţiile au fost mari şi când s-a intonat imnul Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu”, dar şi, când câţiva elevi au recitat versuri publicate de-a lungul timpului în revista „Portret”. La finalul ceremoniei, o parte dintre foştii absolvenţi, printre care se numără şi subsemnata, au primit diplome de excelenţă, flori şi un număr al revistei „Portret”. Nu pot vorbi pentru ceilalţi, dar în ceea ce mă priveşte, m-am bucurat mult să fiu parte din istoria acestui liceu şi că el face parte din istoria mea.

Cei 140 de ani de existenţă ai unităţii şcolare vor fi marcaţi şi luni, 12 noiembrie, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", unde vor avea loc mai multe momente artistice, dar şi multe surprize pentru cei prezenţi.

În foto 1, prof. Veronica Țigănuş prezintă primul şi actualul număr al revistei "Portret". Foto 2: Foşti elevi, actualii profesori

Citit 2914 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.