Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

"Parcul aromat" este proiectul cu care elevii şi profesorii de la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" au fost desemnaţi printre câştigătorii competiţiei naţionale "Şcoala altfel", reprezentanţii instituţiei fiind invitaţi la Ministerul Educaţiei Naţionale, la festivitatea de premiere a olimpicilor internaţionali.

"Colegiul nostru s-a numărat printre cele zece şcoli câştigătoare ale acestui proiect, dintre miile care au fost depuse. A fost la Minister, pentru a primi diploma de merit, o delegaţie formată  din conducerea colegiului, profesoara coordonatoare a proiectului Mihaela Capriş şi reprezentanta elevilor. "Parcul aromat", proiectul care a fost desemnat câştigător, s-a încadrat în Domeniului educaţie ecologică şi protecţia mediului. Am fost foarte mândri de această distincţie, pentru că la proiect au lucrat cu drag şi profesorii, şi elevii, şi familiile acestora, în final rezultând un loc frumos, de care se vor bucura şi generaţiile viitoare de liceeni", ne spune directoarea Mariana Coman. Alături de coordonatoarea proiectului, Mihaela Capriş, s-au mai implicat şi profesoarele Carmen Şaigău, Mariana Lupu, Elena Iuraşcu. Concret, elevii şi profesorii s-au gândit să amenajeze spaţiul verde din spatele internatului într-un parc în care să-şi poată petrece pauzele şi timpul liber. Din materiale reciclabile - paleţi şi tamburi - au fost confecţionate mese şi băncuţe. Locul a fost apoi decorat cu ghivece de flori realizate din peturi. "Pe lângă flori, am plantat în ghivecele respective şi o mini seră de plante aromatice. De aici şi denumirea de Parcul aromat. Pe lângă atmosfera plăcută de care s-au bucurat elevii, plantele aromate au fost folosite la preparatele realizate în cadrul orelor de specialitate, dar şi la condimentarea mâncărurilor realizate în cantina şcolii, dând astfel şi o finalitate utilă proiectului", mai povesteşte directoarea Colegiului de Industrie Alimentară "Elena Doamna".

Citit 8574 ori Ultima modificare Marți, 15 Ianuarie 2019 18:50

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro