Când se susţin simulările Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale

Când se susţin simulările Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul simulărilor examenelor naţionale de anul acesta. Pentru prima dată, intră în focurile simulărilor şi elevii claselor a VII-a, nu numai cei de a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

Elevii din ultimele clase de gimnaziu vor susţine simularea Evaluării Naţionale 2019 la limba şi literatura română pe 11 martie, iar pe 12 martie, pe cea la matematică. Rezultatele finale vor fi afişate pe 22 martie.

Elevii de claselor a XI-a şi a a XII-a vor susţine simularea naţională la Bacalaureat 2019 în perioada 18-21 martie. Pe 18 martie a fost programată proba scrisă la limba şi literatura română, pe 20 martie - cea la matematică sau istorie, iar pe 21 martie - proba la alegere a profilului şi specializării, care se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a. Rezultatele se vor cunoaşte pe 29 martie.

Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. După aceste discuţii, profesorii şi elevii vor adopta măsuri pentru îmbunătăţirea performanțelor școlare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Numai în cazul în care elevii solicită, notele pot fi trecute în catalog.

Citit 2765 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2019 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.