Invitaţie la dialog în vederea dezvoltării zonei Galaţi-Brăila

Invitaţie la dialog în vederea dezvoltării zonei Galaţi-Brăila
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Prezent la Forumul pentru cooperare în regiunea Dunării, manifestare organizată de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi şi SNSPA, primarul Brăilei, Marian Dragomir, a adresat o invitaţie la dialog, în vederea realizării unei aglomerări urbane în zona de sud-est a ţării, după alegerile europarlamentare. “Era nevoie de o mediere a celor din mediul academic şi eu spun că suntem oameni tineri, putem colabora foarte bine, nu avem orgolii şi partipriuri, ca cei din vechile generaţii, sper să lăsăm lucrurile în ordine celor care locuiesc aici. Ca să ţinem tinerii acasă, trebuie să dezvoltăm această zonă din punct de vedere economic. Propun să ne întâlnim, într-o lună de la alegerile europarlamentare, într-un cadru mai restrâns, şi să punem pe hârtie această înfrăţire reală. Până la anul vom putea creiona împreună un plan de dezvoltare”, a declarat Dragomir.

În replică, Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului, a confirmat că este pentru înfiinţarea unei Alianţe a Sud-Estului, ba chiar a unui Birou regional SUERD în zonă, pentru a atrage investiţii. “Însă, pentru a pune bazele unei viitoare frăţii, eu zic să începem prin a renunţa la procesul pe care Brăila l-a intentat Galaţiului pentru terenul de la Vădeni. Ar fi un prim pas!”, a replicat Pucheanu.

Prezent la întâlnire, prefectul Galaţiului, Dorin Otrocol, i-a asigurat pe cei doi edili: ”Instituţional, aveţi tot sprijinul meu!”.

Citit 1523 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.