Liceele şi şcolile profesionale, în vizorul candidaţilor la admitere

Liceele şi şcolile profesionale, în vizorul candidaţilor la admitere
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Holul Universităţii "Dunărea de Jos" s-a umplut, ieri, până la refuz de elevi, profesori şi diriginţi veniţi pentru cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului de oferte educaţionale "Cariera 2019", organizat de Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă  Educaţională (CJRAE) în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu toate liceele din judeţul Galaţi.

Aflat deja la a XIX-a ediţie, târgul se dovedeşte a fi deja o tradiţie eficientă în orientarea elevilor claselor a VIII-a la admiterea la liceu şi şcoli profesionale. Sute de elevi au făcut înconjurul standurilor de unde au primit explicaţii, fluturaşi cu oferta liceelor, au putut sta de vorbă cu actualii liceeni. Fiecare instituţie de învăţământ s-a străduit să se prezinte cât mai bine, etalând fie diplome, medalii sau cupe, fie produse realizate de elevi care să-i ademenească pe viitorii candidaţi. Momentele cele mai aşteptate au fost ieşirile la rampă ale celor mai talentaţi elevi de la fiecare liceu, cu dansuri, piese de teatru, scenete şi alte lucruri care au vorbit şi despre activităţile atractive organizate în timpul liber.

Peste 3.600 de locuri la liceu

De la inspectoarea  generală Mioara Enache am aflat că anul acesta sunt 132 de clase la liceu, respectiv 3.696 de locuri, dintre care 63 de clase la filiera teoretică, 62 la tehnologică şi şapte la vocaţional. De asemenea, elevii claselor a VIII-a au la dispoziţie şi 37 de clase la şcolile profesionale, adică 1.036 de locuri. La Galaţi, alte câteva sute de elevi sunt aşteptate şi astăzi la târg. Candidaţii la admitere la liceu din Tecuci sunt aşteptaţi la târgul de oferte miercuri, 8 mai, de la ora 9,30 la Casa de Cultură din localitate. Joi, 9 mai, de la ora 10,00, evenimentul se va organiza simultan la Tg. Bujor (la Casa de Cultură "Mihai Eminescu") şi la Bereşti (la Casa de Cultură "Ion Creangă").

Citit 2942 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.