Un sfert dintre absolvenţii de liceu nu s-au înscris la Bacalaureat

Un sfert dintre absolvenţii de liceu nu s-au înscris la Bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

3.493 de elevi din judeţul Galaţi s-au înscris pentru a susţine Bacalaureatul în prima sesiune, examen ce va debuta astăzi, 3 iunie, cu proba de competenţe de comunicare în limba română. Dintre aceştia, doar 2.996 sunt din seria curentă, restul de 497 fiind din seriile anterioare.

Având în vedere că la începutul anului şcolar erau înscrişi în anul terminal de liceu 4.127 de elevi, rezultă că 1.131 dintre liceeni nu vor intra în prima sesiune de examen, ceea ce înseamnă un sfert de generaţie. "În jur de 500 dintre cei care nu se regăsesc pe listele cu înscrişi sunt corigenţi sau cu situaţia neîncheiată. Restul nu s-au înscris pentru că nu se simt în stare să ia examenul acum. Îi aşteptăm la a doua sesiune", spune inspectoarea generală Mioara Enache.
Emoţii prea mari nu vor avea candidaţii astăzi, întrucât este suficient să se prezinte în faţa comisiei pentru a promova examenul. Pe de altă parte, cei care lipsesc la probele de competenţe nu vor putea susţine examenele scrise. La proba de competenţe de comunicare în limba română, elevii vor primi un text la prima vedere şi vor primi întrebări de la profesorii evaluatori. Evaluarea va începe la ora 9,00.
Între 7 şi 10 iunie, candidaţii vor susţine competenţele digitale, iar pe 12 şi 13 iunie va avea  loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internaţională.
Probele scrise vor începe pe 1 iulie, cu testul la Limba şi literatura română. Pe 3 iulie se va da proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, urmând ca pe 4 iulie să se dea proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 8 iulie, până în ora 12,00. Candidaţii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16.00. Notele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Citit 2270 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:30

1 comentariu

 • postat de Triki Netz
  Luni, 03 Iunie 2019 13:27
  82.14.142.***
  Unii dintre aceştia se vor înscrie la şomaj, atâta timp cât va exista, iar alţii vor rămâne în familie devenind o presiune, pentru că trebuie cheltuieli pentru întreţinere. Unii dintre ei vor pleca să muncească în străinătate, cel puţin în sezonul de construcţii. Există posibilitatea ca unii să devină delicvenţi, să aibă practici nesănătoase. Sunt o forţă de muncă de care statul îşi bate joc că nici nu i-a educat, nici nu i-a calificat şi reprezintă un potenţial de creştere ratat al României...
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.