Centru de transplant, în pregătire la Galaţi

Centru de transplant, în pregătire la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Recent înfiinţat, domeniul de doctorat al Facultaţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi are un număr record de înscrişi - 35, la care se vor mai adăuga alţi 30, ce vor da examenul în vară. "Suntem extrem de solicitaţi, vom accepta la doctorat și şase medici italieni de la Spitalul din Enna, acolo unde funcționează extensia Facultății de Medicină și Farmacie", a declarat prof. dr. Aurel Nechita, decanul onorific al facultăţii.

O altă veste bună este că, din toamnă, Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Galaţi va scoate 50 de locuri la admitere la cea de-a şaptea specializare pentru licenţă - Tehnică dentară. "Nu putem avea Stomatologie fără Tehnică dentară. Facultatea noastră, deși cea mai tânără din Universitate, a depășit deja 200 de cadre didactice şi este în continuă expansiune, pentru că avem cerere atât din ţară, cât şi din străinătate. Și cum orice promovare e legată de numărul de articole științifice scrise, pot spune cu mândrie că noi suntem în top, la ora actuală, la nivel de universitate. De altfel, am și primit laude de la președintele Senatului, prof. dr. ing. Lucian Georgescu, care a precizat că înscrierea în top Shanghai 500 pe domeniul chimie industrială s-a făcut şi cu ajutorul medicilor cadre didactice de la UDJG", a precizat prof. dr. Aurel Nechita.

În ceea ce priveşte medicina de înaltă performanţă la Galaţi, fostul decan al facultăţii a dezvăluit că are în vedere două proiecte majore pentru regiune. Primul este Centrul de Cardiologie Intervenţională de la Spitalul Judeţean, la care se lucrează deja. "Gălăţenii şi brăilenii nu vor mai muri prin elicoptere. În acest centru se vor putea face angiografii coronariene, se vor pune stenturi, stimulatoare cardiace, se vor face ablaţii. Avem patru tineri în pregătire, în centre din ţară, avem angiograf adus la Galaţi", a explicat Nechita.

Al doilea mare proiect este înfiinţarea, cu ajutorul prof. dr. Irinel Popescu, a unui Centru de Transplant în oraşul de la Dunăre. "Marele profesor proaspăt primit în comunitatea academică gălăţeană poate pregăti tinerii noştri talentaţi şi, în câţiva ani, putem pune pe picioare acest centru, absolut necesar în regiune”, a explicat Nechita.

Citit 6079 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2019 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.