Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Galați, structura reprezentativă a elevilor din județul Galați, consideră că elevii de la fiecare liceu trebuie să ştie că pot avea un reprezentant în Consiliul de Administrație al unităților de învățământ şi că înscrierile pentru această funcţie se fac la începutul anului şcolar.

"Conform Legii Educației Naționale 1/2011, condiția principală pentru a intra în cursa pentru funcția de reprezentant al colegilor lor în Consiliul de Administraţie este vârsta minimă de 18 ani. Prin deținerea și exercitarea dreptului de vot, aceștia pot influența decizii importante, precum conținutul regulamentului de organizare și funcționare al școlii, materiile opționale, modul de acordare a burselor școlare, prevederile bugetului și orarul școlar", precizează reprezentanţii CJE.  

Candidații depun în primele două zile de cursuri un dosar la Consiliul Școlar al Elevilor din unitatea de învățământ, care va conține următoarele documente: scrisoare de intenție, copia cărții de identitate și o declarație conform căreia nu au rude sau afini până la gradul IV inclusiv membri în același for și nu au primit sancțiuni disciplinare în ultimii trei ani. Urmează dezbateri și întâlniri cu elevii școlii, în care candidații își prezintă propunerile, iar într-un final procesul de exercitare a votului în mod secret de către elevi. 

"Încurajăm elevii să militeze pentru interesele colegilor lor și îi invităm să candideze pentru acest post, asigurându-se astfel că deciziile luate de conducerea școlii în care învață sunt în beneficiul lor", spun cei de la CJE.

Citit 698 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 00:39

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro