Se fac înscrieri pentru elevii reprezentativi din Consiliile de Administraţie

Se fac înscrieri pentru elevii reprezentativi din Consiliile de Administraţie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Galați, structura reprezentativă a elevilor din județul Galați, consideră că elevii de la fiecare liceu trebuie să ştie că pot avea un reprezentant în Consiliul de Administrație al unităților de învățământ şi că înscrierile pentru această funcţie se fac la începutul anului şcolar.

"Conform Legii Educației Naționale 1/2011, condiția principală pentru a intra în cursa pentru funcția de reprezentant al colegilor lor în Consiliul de Administraţie este vârsta minimă de 18 ani. Prin deținerea și exercitarea dreptului de vot, aceștia pot influența decizii importante, precum conținutul regulamentului de organizare și funcționare al școlii, materiile opționale, modul de acordare a burselor școlare, prevederile bugetului și orarul școlar", precizează reprezentanţii CJE.  

Candidații depun în primele două zile de cursuri un dosar la Consiliul Școlar al Elevilor din unitatea de învățământ, care va conține următoarele documente: scrisoare de intenție, copia cărții de identitate și o declarație conform căreia nu au rude sau afini până la gradul IV inclusiv membri în același for și nu au primit sancțiuni disciplinare în ultimii trei ani. Urmează dezbateri și întâlniri cu elevii școlii, în care candidații își prezintă propunerile, iar într-un final procesul de exercitare a votului în mod secret de către elevi. 

"Încurajăm elevii să militeze pentru interesele colegilor lor și îi invităm să candideze pentru acest post, asigurându-se astfel că deciziile luate de conducerea școlii în care învață sunt în beneficiul lor", spun cei de la CJE.

Citit 1483 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.