Primarii nu găsesc constructori pentru toaletele şcolilor

Primarii nu găsesc constructori pentru toaletele şcolilor
Elevii vor începe şcoala tot cu privata în fundul curţii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deşi Ministerul Educaţiei a alocat încă din luna iunie bani pentru a se renunţa la WC-urile din curtea şcolilor din mediul rural, primarii nu au reuşit să rezolve această problemă până acum. Prin urmare, în cele 25 de unităţi de învăţământ, elevii vor merge în continuare la toaletele vechi, până când se va rezolva situaţia.

În unele cazuri, edilii din comunele vizate nici nu ne-au putut spune un termen la care vor fi gata WC-urile lipite de sediul şcolii. Deşi sumele sunt destul de generoase, între 57.000 şi 200.000 de lei, primarii s-au plâns că găsesc cu greu sau încă n-au găsit deloc firme care să le facă respectivele lucrări. 

La Hanu Conachi, pentru patru cabine la Şcoala Gimnazială "Sf. Trei Ierarhi" s-au alocat 200.000 de lei din iunie, însă primarul Manuel Lupu ne-a spus că nu a reuşit să găsească în timp util un proiectant şi un constructor. "Suntem în România!", ne-a lămurit edilul. Chiar dacă din suma alocată folosită rezonabil s-ar putea ridica o casă cu totul, când e vorba de bani publici 200.000 de lei nu mai reprezintă o "afacere".  

Cam acelaşi lucru ne-a spus şi primarul din Cuca, Vlad Mihăiţă, care a primit 121.000 de lei tot pentru toaleta unei şcoli. "Abia am găsit un proiectant. Sperăm să facem licitaţia şi să şi găsim constructor serios. Nu se prea bagă lumea, pentru că suma este mică", spune şi Vlad Mihăiţă. 

Şi la Cavadineşti s-au alocat 270.000 de lei pentru toaletele de la o şcoală şi o grădiniţă. Dănuţa Bourceanu ne-a declarat însă că toţi proiectanţii la care a apelat i-au spus că sunt ocupaţi şi, prin urmare, lucrările nu vor începe aşa curând. 

Cinci grădiniţe cu toaleta în curte, niciun constructor

O situaţie aparte se înregistrează în comuna Drăguşeni, unde sunt nu mai puţin de cinci grădiniţe care au toalete în fundul curţii. Primarul Dumitru Vintilă ne-a explica că, într-adevăr, s-au alocat câte 57.000 de lei pentru fiecare unitate de învăţământ, dar lucrările nu au început măcar. "E criză de constructori. Facem tot ce se poate ca măcar la 1 decembrie să reuşim să terminăm. Avem nişte promisiuni, dar nu am putut începe până acum", ne-a mai declarat Dumitru Vintilă. 

Aceeaşi situaţie ne-a fost semnalată şi la Munteni, şi la Negrileşti, alte două comune care au şcoli şi grădiniţe cu WC în curte.

Citit 2152 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2019 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.